Denizli'de MHP Merkezefendi Ilçe Sekreteri Yusuf Garip, 17 Aralık operasyonlarından sonra hükümetin yolsuzlukların üzerine giden polis ve savcıları paralel yapı iddiasıyla görevden aldığını, bunun birçok yolsuzluğun üzerini örttüğünü iddia etti.

Denizli'de MHP Merkezefendi Ilçe Sekreteri Yusuf Garip, 17 Aralık operasyonlarından sonra hükümetin yolsuzlukların üzerine giden polis ve savcıları paralel yapı iddiasıyla görevden aldığını, bunun birçok yolsuzluğun üzerini örttüğünü iddia etti. Iktidarın yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıkacağı korkusuyla panik içinde olduğunu savunan Garip, “17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla başlayan, emniyette binin üzerinde personel ve şube müdürünün görevden alınması ve o günden beri ülke gündemini meşgul eden ardı ardına yaşanan gelişmeler sonrası HSYK’nın yapısındaki değişikliğe kadar uzan süreç başladı.” dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üç bakan ve çocuklarıyla sınırlı kalmayacağını, diğer illerdeki başta belediyeler olmak üzere birçok kuruma da sirayet etme ihtimali bulunduğunu öne süren Ilçe Sekreteri Garip, “Emniyette yaşanan görevden almalar, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmaya çalışılmasına Danıştay’ca yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin hemen ardından AKP iktidarının bu kez de HSYK’nın yapısını değiştirmeye yönelik girişimleri, daha başka yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıkacağı korkusuyla panik içinde olduğunun göstergesidir. Tabandan tavana devletin hemen hemen tüm kurumlarında ayyuka çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddiaları karşında yolsuzlukların üzerine gitmek yerine örtbas edilmesi adına, devlet içinde paralel yapı iddiaları ileri sürülerek yolsuzlukların üzerine giden emniyet görevlileri görevden alınmaktadır. Soruşturmayı yürüten savcı, Başbakan tarafından, 'Sen kim oluyorsun?' denerek sindirilmeye çalışmıştır.” şeklinde konuştu.

Açıklamasında üniversiteleri de eleştiren MHP'li Yusuf Garip, “Başbakan Erdoğan, Anayasa Değişikliği sırasındaki referandum gezilerinde HSYK'nın CHP'nin arka bahçesi olduğunu savunarak, 'HSYK'daki kaymak tabakayı yıkıyoruz.' demişti ancak yeni HSYK, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde hükümetin yaptığı değişikliği Anayasa ihlâli olarak nitelendirince bu kez, 'HSYK suç işledi. Bunları kim yargılayacak? Yetkim olsa ben yargılarım.' dedi. Tüm bu yaşananlar, AKP iktidarının kendi iktidarları döneminde yaşanan yolsuzlukları örtbas etmek adına her türlü bahaneyle yargıya müdahale ederek, hukuk devletinin temel ilkelerinden kuvvetler ayrılığı ilkesine ve Anayasa'ya aykırı davrandığının açık göstergesidir. AKP’nin bu manevralarıyla insanlarımızın algısı ve dikkati ayakkabı kutularındaki dolarlardan, bakanın kolundaki 700 bin TL’lik saatlerden, 22 yaşında üniversite öğrencisi olan bakan çocuğunun servetinden başka yöne çekilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

Türkiye’de 80’nin üzerinde hukuk fakültesi bulunduğu halde hiçbirinin dekanından yargıya müdahale ve HSYK hakkındaki isnatlar konusunda açıklama gelmemesinin son derece üzücü olduğunu söyleyen Garip, şunları kaydetti: “Ülkemizin bu durumu, insanlarımızın adalete ve devlete olan güvenini sarsmıştır. Ilimizde son derece önemli operasyonları yürütmüş olan Denizli Il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü, neden görevden alınmıştır? Sıradan bir idari işlem gibi görünen bu görevden alma işlemi, panik içinde olan AKP iktidarınca Denizli’de de ortaya çıkmasından korkulan bir yolsuzluk ve rüşvet olayının engellenmesi için midir? Yoksa bu şube müdürü, Başbakan'ın ifadesiyle devlet içindeki paralel yapının bir uzantısı mıydı? Bu soruların yetkilerce cevaplandırılması ve halkımızın ilimizde olup bitenlerden haberdar edilmesi gerekmektedir.”