Yıllardık atıklarla kirletilen Dalaman Çayı'nın ölüme terkedildiğini savunan halk tepki gösterdi. Dalaman Çayı'nın etrafında toplanarak tepki gösteren halk ve sivil toplu kuruluşları kirliliğin son bulması için bir araya geldi. Etraftaki kuruluşların ve çiftçilerin atık maddeleri ile kirlenen Dalaman Çayı bölge halkı için önem arz ediyor.

Denizli Valiliği'de Dalaman Çayı hakkında çıkan haberlerin ardından fabrika ve çiftçilere uyarılarda bulunmuştu. Yetkililerin bu uyarılarını yetersiz gören halk basın açıklamasında bulundu. Dalaman Çayı'na atık bırakan kurum ve kuruluşların buna bir son vermesi istenilen basın açıklamasına Girenizliler derrnek üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkı katıldı.

Acıpayam Girenizliler derneğinin yaptığı basın açıklamasında "Dalaman Çayı'nda balıkların öldüğü gibi şu an çayında yılan yok, kurbağa yok, ördek yok, karabatak yok, kuş türü yok. Şunu ibraz edeyim. Bugün sessiz kalır isek bugün Dalaman Çayı zehir aktığı gibi bizleri de zehirleyecek" sözlerine yer verildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından çayın birleşme kollarına giden topluluk gittikleri her mahallede Dalaman Çayı'ndan gelen suyun bariz simsiyah ve kötü kokuyla geldiğini gördüler.








Kaynak:Acıpayam Gazetesi