97 yıldır bağımlıklarla mücadele eden Yeşilay, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftasını kutluyor.  Yeşilay Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, bağımlığın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de debaşta gençler olmak üzere tüm toplumu etkileyebilen bir sağlık sorunu olduğuna vurgu yaptı.

Yeşilay Haftası’nda başta genç nesiller olmak üzere tüm halkın zararlı alışkanıklardan kurtulması için bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Arpacı, “Sigara, alkol, uyuşturucu, internet bağımlılığı ve diğer bağımlılıklar, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal yönden hastalıklar ile toplumsal sorunları da beraber getirdiği için en önemli sağlık sorunu olmakla birlikte yalnızca madde kullanan bireyi değil o bireyin ailesini, ailenin parçası olduğu toplumu özellikle de kültürel ve ekonomik yapıyı olumsuz yönde etkilemektedir. Ülkemizde her yıl binlerce insanımız sigaraya bağlı hastalıklardan ölmekte, alkol ve uyuşturucu madde nedeniyle aileler dağılmakta, birçok insanımız trafik kazalarında ölmekte, internet bağımlığı nedeniyle gençlerimiz düşünemez hale gelmekte, sosyal yaşamdan uzak kişilik bozukluğu olan bireyler haline gelmektedir.” dedi.

Bağımlılık yapa maddelerin sadece sağlığa değil, ekonomiye de zararları olduğunu anlatan Arpacı, “Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne verdiği zararlar bugün rakamlara sığdırılamaz hale gelmiştir. Sigara ve alkol; sağlımıza zararlarının yanında, kullananların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir. Bağımlılıklardan uzak, bilinçli bir gençlik ve sağlıklı bir neslin yetişmesi için Sağlık Bakanlığımız diğer Bakanlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliğine giderek sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılıkları ile mücadelede farklı projeler yürütmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.​” İfadelerini kullandı.