İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı, yıllarını verdiği ve hobi olarak başladığı antika tarihi eserleri toplama sevdasını, tarihi eserlerin fazlalaşması üzerine müze kurmak üzere harekete geçti.  Öncelikle müze kurma iznini için harekete geçen ve gerekli başvuruları yapan Veli Çıtışlı, şimdi izin belgesinin onaylanmasını bekliyor.
Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan “Aksaçlılar” toplantısı sırasında Taş evin iki salonunu müze hilane getirdiğini gördüğümüz Veli Çıtışlı, “Eskiden beri antika olarak belirttiğimiz eşyaları topluyordum. Aralarında eski lambalı radyolar, teypler, gaz Lambaları,  tuşlu telefonlar, Kılıçlar, Mavzerler, Dolma tüfekler, tabancalar bulunan kolleksiyonu uzun yıllar biriktirdim. Sonra bir arkadaşımın önerisi ile Taş Ev’de müze kurma fikri ortaya çıktı. Müracatını yaptım ve şimdi onay bekliyorum.” Dedi.
Eskiden 1800lü yıllardan itibaren Denizli ve özellikle Tavas bölgesinde kullanılan bütün malzemelerin kendisi için çok değerli olduğunu belirten Veli Çıtışlı, “Annelerimizin, babalarımızın, dedelerimizin ve milli kahramanlarımızın kullandığı silahlar, mataralar, araç gereçler ne yazık ki bugün pek çok insan tarafından bilinmiyor. Çocuklarımız bunları müzelerden görerek, filmlerden izleyerek bilgi sahibi oluyorlar. Bende atalarımızın aziz hatırsını yaşatmak ve kaybolan değerleri bir arada tutmak için müze kuruyorum” dedi.

Tavas Taş evde Veli Çıtışlı Müze Kuruyor Tavas Taş evde Veli Çıtışlı Müze Kuruyor-1Tavas Taş evde Veli Çıtışlı Müze Kuruyor -2