Avrasya Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun ilk kıvılcımı ve sinyalleridir. Bu savaş Türk milletine yeniden güven kazandırmış ve bu güven milli mücadelenin zaferle taçlandırılmasını sağlamıştır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı, onun önder niteliği kazandığı savaştır. 19. Tümen Komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal’in Arıburnunda ki şu emri savaşın dönüm noktasından biri olmuştur.” Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” bu nedenle Çanakkale’de yazılan destanın adıdır 18 Mart.
 Mermilerin havada çarpıştığı 250.000’den fazla şehit verdiğimiz 100.000 öğrencimizin  vatan için göğsünü siper ettiği, şehit olduğu yerdir Çanakkale. Konya Lisesi, Kayseri Lisesi, Sivas ve Galatasaray Lisesi o yıl  mezun vermemiştir. Vatan için savaşmaya giden öğrenciler bir daha geri dönememişlerdir.
Bugün Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pekçok noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür.

Bugün git evladım, yıllarca ben oğulsuz kalayım şu yaralı bağrıma karataşlar çalayım hadi oğlum, hadi git ya gazi ol ya şehit diyerek davul zurna ile asker ocağına gönderdiği oğlunun, tertemiz alnını öperek uğurlayan aziz şehit anaları, babaları, eşleri ve çocuklarının gurur günüdür.
 Bugün barutun kanla ,kanın canla buluştuğu, canın vatan millet ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür.

Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilemeyeceğinin Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.
Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir direniş ve yükseliş abidesidir.
Tarihi şanla ve şerefle dolu yüce Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferinin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 14 ay 6 gün süren 106. yılını kutladığımız bu büyük zaferde kutlu vatan topraklarını kanlarıyla sulamış, huzur içinde yatan, bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden o meçhul kahramanların aziz hatıralarını hürmet ve hayranlıkla yâd ediyorum.

Bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçiklerimize Türk bağımsızlık mücadelesinin fitilini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu yıla kadar Türkiye cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü için şehit olan tüm askerlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun Allah onlardan razı olsun varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene.. Saygılarımla..