18 Yıllık memuriyet hayatında, görev yaptığı birçok kurumda çeşitli zorluklarla mücadele eden Cemile Kuru Hıdır, taleplerini ilettiği kurumlardan çoğu kez olumsuz cevap aldığını belirtti. Denizli Valiliği önünde bulunan engelli yolunda çıkmakta zorlanan zaman zaman düşme tehlikesi geçiren Hıdır’a yanında getirdiği 3 yaşındaki kızı Nisanur destek oluyor.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI
Cemile Kuru Hıdır, “Yürüme engelli olarak, her gün valilik altındaki yemekhaneye ulaşabilmek için bu rampadan inmek zorundayım, çünkü merdivenlerde korkuluk olmayınca inip çıkamıyorum. Valiliğe dilekçe yazdım ama olumlu cevap vermediler. Yetkililere sesleniyorum rampa ve merdivenlere korkuluk yapılsın, siz de engelli adayısınız, başınıza gelince mi yapacaksınız?” şeklinde paylaşımda bulundu.
 
Hıdır, “Özel idare iş hanı binası Pamukkale Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ndeyim. Sırf merdiven ve rampadan inemediğimden çoğu kez yemekhaneye gidemiyorum. Valilik önündeki merdivenleri görüyorsunuz. Ne rampada ne merdivenlerde korkuluk olmadığı için inerken tutunacak destek alacak bir şey bulamayınca inip çıkamıyorum. Bazen 3 yaşındaki kızımdan yardım bekliyorum annecim elimi sıkı tut inemiyorum diyorum. Kızım küçücük elleriyle elimi sıkıyor biraz olsun destek alıyorum” dedi.
 
 
ZOR DURUMDA KALAN SADECE BEN DEĞİLİM
Bir engelli olarak sadece benim için değil, resmi bir kurum olan Denizli Valiliği’ne her gün engelli ve yaşlı vatandaşlarımız geliyor. Eminim onlarda buz zorluklarla karşılaşıyordur şeklinde konuştu.

Valilik yetkililerine dilekçe ile başvuran Hıdır aldığı cevabın, rampanın kaygan olmadığı, engelli aracının da düz kolay ulaşabildiği şeklinde olduğunu belirtilmiş. Kendisinin bacağında platinlerin bulunduğunu baston ve cihaz yardımıyla yürüdüğünü belirten Hıdır, bir gün oradan düşeceğim diye çok korkuyorum. “İlla bir gün düştükten sonra mı tedbir alınacak? Tek yapacakları şey merdiven ve engelli yoluna korkuluk takmak, bu kadar zor mu merak ediyorum” dedi.
 
3 ARALIK DÜNYA ÖZÜRLÜLER GÜNÜNDE İSTEĞİ OLMUŞ
Daha önce Tavas Kaymakamlığı’nda görev yaptığı esnada da aynı sorunla karşılaştığını ve bu konuda dilekçe vermesine rağmen kendisine şu cevabı vermişler. ‘Binanın planı imarı ona göre yapılmış, sırf senin için değiştiremeyiz iki basamak merdiven için korkuluk yapamayız’ denmiş. Ama daha sonra 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde kaymakam Hıdır’ı çağırarak “gördün mü korkuluk yaptık “ demiş. O an çok mutlu olduğunu ve isteyince nasıl yapıldığını belirtmiş.
 
YETKİLİLERE SESLENDİ
Şimdi Cemile Kuru Hıdır, kendisi ve diğer engelli vatandaşlar için, yetkililerden bu konu hakkında yardımcı olmaları bekliyor.