Vali Karahan yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; 

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yaşadığı yüzyıla damgasını vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. 
10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Kısa bir süre önce 94. yıldönümünü kutladığımız ve Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girme yolunda hızla ilerlemektedir.
Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.