Denizli Valisi Abdülkadir Demir, beraberinde Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ile birlikte ilk olarak Polis Amca Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezine giden Vali Demir, okulu gezerek okulun sorunları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  Vali Demir ve beraberindeki heyet daha sonra Aydem Fen Lisesini ziyaret etti.  Burada sınıfları gezen Vali Demir, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Abdülkadir Demir, eksik gördüğü bazı işlerin tamamlanması için yetkililere talimat verdi.

  Vali Demir ve beraberindeki heyet daha sonra Denizli Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Denizli Özel Eğitim Meslek Lisesi, Er-Bakır Fen Lisesi, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi ve Mustafa Kaynak Anadolu Lisesini ziyaret ederek sınıfları gezdi. Öğrencilerle de bir araya gelen Vali Demir, okul idarecilerinden okulun sorunları hakkında yerinde bilgiler alarak Okul Aile Birliği Başkanlarıyla görüştü. Okulların bünyelerinde bulunan yurtları da denetleyen Vali Demir, okul binaları ve yurtlarda gördüğü eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini istedi.

  Vali Abdülkadir Demir okul ziyaretleri kapsamında, zihinsel engelli, spastik ve otistik öğrencilerin eğitim gördüğü Çamlık İlköğretim ve İş Okulu ile İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezini ziyaret ederek, buradaki öğrencilerle yakından ilgilendi. Öğrencilerin atölyelerde yaptıkları işleri yerinde inceleyen Vali Demir, öğrenci velileri ve okula destek veren dernek yetkililerinin sorunlarını dinledi.

  Vali Abdülkadir Demir, özel eğitim kurumlarının zihinsel engelli çocukların yetiştirilmesinde önemli ve ayrı bir yer edindiğini söyleyerek, okullarla ilgili sorunların Milli Eğitim Müdürü ve İl Genel Sekreteri tarafından hızlı bir şekilde çözümlenmesi talimatını verdi.

  Son olarak Bilim Sanat Merkezini de ziyaret eden Vali Abdülkadir Demir, merkezin yetersiz kaldığını, daha modern bir merkez yapılması için proje çalışmasının yapılmasını istedi.