Vali Abdülkadir Demir, Denizli’de görev yapan basın mensupları onuruna Polisevinde verdiği iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi.
İftar yemeğine Vali Abdülkadir Demir, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin, Abdullah Acar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Özcan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli’de yayın yapan yerel televizyon ve gazeteler ile ulusal medya temsilciliklerinde görev yapan gazeteciler katıldı.
İftar yemeği sonrası gazetecilerle sohbet eden Vali Abdülkadir Demir, Denizli sanayisinin tekstilin dışındaki diğer sektörlerle birlikte hızla büyüdüğünü ve Türkiye’deki ilk 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamülleri A.Ş.nin iki sıra yükselerek 19. sırada yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Denizlili sanayicileri yüreklendirerek, Denizli sanayisinin büyümesini hızlandırmanın önemli olduğunu vurgulayan Vali Demir önemli bir konuya da temas ederek, sanayi sektöründe çalışacak kalifiye işgücü bulamadıklarını belirterek, “Günümüz dünyasında da üretim anlayışı ve yapılanması bakımından son yıllarda ciddi bir değişim yaşanıyor. Bu değişimin doğal sonucu olarak da, firmalar artık verimliliklerini artırabilecekleri kalifiye işçi arayışındalar. Bu nedenle İlimizde İş-Kur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşları ile mesleki eleman yetiştirme kursları düzenleniyor” dedi. Firmaların birbirlerinden eleman transfer ettiğine dikkat çeken Vali Demir, bu konuyla ilgili olarak da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan ve çalışabilecek durumda olan kişileri bu konuda değerlendireceklerini söyledi.

 Karahayıt Beldesinde Sağlık Turizm Kenti projesinin yönetmelik haline getirildiğini söyleyen Vali Demir, Türkiye’de uygulanacak olan yönetmelik taslağını Denizli’nin hazırladığını ve Sağlık Bakanlığına gönderildiğini söyledi. Burada Otellerin etrafında bir araya getirilecek Kür Merkezileri ve Hastaneden oluşturulacak bir konsept ile ve uzun süreli konaklamanın yapılacağı yeni bir sistem oluşturmayı planladıklarını söyleyen Vali Demir, buraya gelecek kişilerin sevk ile gelerek burada tedavi görecekleri bir sistem hazırladıklarını, bu modelin bir ilk olarak ülkemizde örnek bir sistem olacağını ifade etti.