Vakumlama teknolojisinin hayatımıza girişi öncesinde konserveler modaydı. Fakat konservenin üretiminde kullanılan metal materyal; ürünle zaman içinde etkileşime giriyor, dış etkenlere karşı kendini koruyamıyor hatta zaman zaman ürünün bozulmasına dahi neden oluyordu. Vakumlu poşet ise tam bu noktada ihtiyaç olmaya başladı. Uzun yıllar saklamaya imkan veren ve aynı zamanda yerden tasarruf edilmesine de imkan sağlayan vakumlu poşetlerin geliştirilmesi sayesinde konserve ile yaşanan sorunlar ortadan kalmaya başladı. Bu ürünün ilk kullanım alanı sivillerden önce; asker ve uzay sanayi oldu.

Askerlerin operasyonlar sırasında kullanması adına vakumlu torbalarda verilen yemekler ilk deneylerde biriydi denebilir. Hatta bazı vakumlu torbaların ısıtılabilme özelliği dahi var. Uzaya giden astronotların uzun süre kullanabilecekleri ancak yerden de tasarrufa imkan sağlayan yiyeceklere ihtiyaçları vardı ki bu alanda da vakumlu torbalar imdada yetişti. Birçok ürün kolay bir şekilde saklanabilme imkanı buldu. Bu ataklar ardından vakumlu poşetler günlük yaşama da adapte edildi ve siviller içinde kullanılmaya başlandı.

Vakumlu Poşetlerin Avantajları

  • Vakum torba ürünlerin daha üst bir koruma ile saklanmasına imkan sağlar,
  • Ürünlerin bozulmasındaki asıl etken hava ile taşınan nemdir, nem yoksa bozulma da yok denecek kadar azdır bu nedenle vakum işlemi üründeki havanın tahliyesini sağlar ve ürün uzun bir süre taze kalır,
  • Vakumlu poşetler yerden kazanç sağlar. Bir ürünün kutularda saklanması demek; kutunun boyutuna uygun bir şekilde raf dizilimi sağlar ve buna göre bir üretim gerekir fakat vakumlanan poşetler; yerden tasarruf sağladığı için çok daha fazla üretime imkan verir ve rafta daha fazla ürünün yer almasına yardımcı olur.
  • Bozulan ürünlerin firmalara yüksek maliyetlere neden olmasının önüne geçer. Kutu ya da poşet hızlı bir şekilde delinebilir ya da kırılabilir fakat vakumlu poşetler güçlü bir yapıda olduğu için düşmeden ve darbeden hızlıca etkilenmez.

Vakumlu poşet https://afrikaambalaj.com/urunler/vakum-poset/ aynı zamanda ürünün sergilenmesine de yardımcıdır. Kişilerin aldığı ürünün kalitesini görmesine izin vermiş olursunuz. Bu poşetlerin üzerine baskı yapmak ve istenilen boyutlarda, şekillerde üretmek mümkündür. Kuru ya da diğer gıdaları rahat bir şekilde bu poşetlerde saklayabilmenize imkan vardır.