HABERDENİZLİ.COM

Denizli Demokrasi Platformu, Adalet ve demokrasi haftası etkinlikleri kapsamında Gazeteci –Yazar Uğur Mumcu’yu andı. Denizli Valiliği’nde bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törene  CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, platform temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitleri için Atatürk anıtına çelenk koyuldu.    

Törende konuşan Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Adalet ve Demokrasi Haftası'nda başta Muammer Aksoy, Uğur Mumcu olmak üzere Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan gibi nice değerlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz, onları minnetle anıyoruz.” İfadelerini kullandı. 



“MUSTAFA KEMAL’İN AYDINLATTIĞI YOLDA KATLEDİLMİŞLERDİR”

Demokrasi şehitlerinin  yaşadığı topraklara sahip çıkarken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlattığı yolda katledildiğini söyleyen İlhan, Bunların hepsinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar bulunmaktadır. Ne olursa olsun aydınlarımızın niceleri susmadı, susturulamadı ve susturulamayacak.” dedi. 



ÜLKEMİZ İÇİN ÖLMEYE HAZIRIZ

Suriye sınırları içinde bulunan Afrin’e düzenlenen operasyona katılan askerler gibi bu ülke için ölmeye hazır olduklarını ifade eden İlhan, “her türlü savaşta ulusça bir aradayız. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.

Uğur Mumcu’nun ‘demokrasi üzerine söylediği sözleri hatırlatarak konuşmasına devam eden İlhan, “Yıllar önce sevgili Uğur Mumcu, ‘Kanıtlanan bir başka gerçek de hukuk devleti sisteminin vazgeçilmez varlığı ve önemidir. Hukuk devletinin zedelendiği her ülke kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir’ diyordu.  Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, bu söylemin ne kadar manidar olduğunu ortaya koymuştur. Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını yaşanan süreç gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canı pahasına uyarıda bulunanlar dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi. Hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL de amacından uzaklaşmış  Gazeteci, yazar, akademisyen, bilim adamlarımız dahil birçok insanımız tutuklanmış en temel hukuk normu olan masumiyet karinesi görmezden gelinmiştir.” Diye sözlerine son verdi.