AK Parti Denizli Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Tin, yayınladığı mesajında şunları ifade etti; “Türkiye de kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumu kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle daha da güçlenmiştir. Birçok batılı ülkeden önce ülkemizde kadınlarımıza tanınan seçme ve seçilme hakkı ile demokrasi adına Cumhuriyet tarihinde en önemli adım atılmış ve yasal düzenleme ile kadınlarımız haklarına kavuşmuştur. Kadınlarımızın toplumun her alanında söz sahibi olmasının ekonomik ve sosyal kalkınmamıza doğrudan katkı sağladığı bilinen bir gerçektir” dedi.

Kadın Temsil Oranı Daha da Artacak.

Milletvekili Tin; “AK Parti hükümetleri olarak göreve geldiğimiz ilk günden buyana kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını daha etkin kullanmalarına imkân tanıyacak girişimlerde bulunduk.Kadınlarımızın karşılaştıkları sorunları aşmak içinçok titiz ve dikkatli bir çalışma yürüttük. Kız çocuklarımızı eğitime kazandırdık. Genç kızlarımızın ayrımcılığa maruz kalmadan üniversitelerde eğitim görmelerine imkân tanıyacak düzenlemeleri hayata geçirdik. Kadınlarımızın siyasette etkin ve aktif olması, kamusal ve toplumsal alanda güçlenmesi adına önemli düzenlemeleri yaptık. 

Kadınlarımız ülkemizin her alanda rekabet gücünü artırmaktadırlar. Eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete pek çok alanda bizleri gururla temsil etmektedirler. Atılan adımlar, yapılan düzenlemeler ve bu olumlu gelişmeler gösteriyor ki önümüzdeki süreçlerde meclis ve yerel yönetimlerde kadın temsil oranı ciddi oranda artmaya devam edecektir. 

Bu düşüncelerle, Kadın Hakları Günü başta olmak üzere Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümünde istiklal mücadelemizde kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle anıyor ve tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum” dedi.