Haberdenizli.com

Tefçi, son günlerde döviz üzerinden oluşturulmak istenen krizin ve şiddetin merkezinin ABD olduğunu belirterek, Türk ekonomisine yapılan saldırıyı terör örgütleri eliyle ve 15 Temmuz işgal girişimi gibi taktiksel bir saldırı olduğunu söyledi. Çoban, küresel emperyalizmin öncüsü ABD’nin, kendi içindeki krizi gizlemek için dünya devletlerine savaş açmış durumda olduğunu dile getirdi.

“Taktiksel Saldırı Vurgusu”

ABD’nin bir akıl tutulması yaşadığını kaydeden Başkan Tefçi, “Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı, ‘Türk lirası dolar karşısında hızla düşerken, Türkiye’yle çelik ve alüminyum ticaretinde gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasını az önce onayladım. Bundan böyle vergi alüminyumda yüzde 20, çelikte yüzde 50 olacak. Türkiye’yle ilişkilerimiz şu anda iyi durumda değil’ şeklindeki açıklamayla yeni bir evreye girdi. Aslında ABD başkanının bu açıklamaları aşikârın beyanından başka bir anlam taşımamaktadır. Zira biz, son zamanlarda ekonomimize karşı yapılan operasyonların emperyalizmin Türkiye’ye dönük olarak geliştirdiği “grand stratejinin” daha önce terör örgütleri eliyle gerçekleştirdiği saldırıların, 15 Temmuz işgal girişimi gibi bir taktiksel devamı olduğunu biliyoruz.”

“Bütün Gücümüzle Katkı Vereceğiz”

Hükümetin oluşturduğu direniş hattına bütün güçleri ile destek vereceklerini açıklayan Başkan Tefçi, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bütün bunlardan hareketle, emperyalizmin yaşadığı krizin oluşturacağı muhtemel yıkıntılardan kurtulmanın ve son yıllarda bütün olumsuzluklara, bütün saldırılara rağmen adım adım hayata geçirdiğimiz güçlü ve büyük Türkiye idealinin tam anlamıyla tecellisinin sağlanmasının tek yolu, toplumsal dayanışmamızı koruyarak devlet ve millet birlikteliğini güçlendirmektir. Memur-Sen olarak, küresel baronların ve onların ekonomik tetikçileri olarak gördüğümüz bazı uluslararası kuruluşların manipülatif saldırılarına karşı hükümetimizin oluşturduğu direniş hattına şimdiye kadar olduğu gibi bütün gücümüzle katkı verdiğimizi ilan ediyoruz.” 

“Yaşasın bağımsızlık, yaşasın millî ekonomi, var olsun güçlü ve büyük Türkiye”