Haberdenizli.com

Tarım ve hayvancılık alanında başarısını kanıtlayarak, önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan Denizli, sektördeki son yeniliklerin sergileneceği “Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” ile Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran Denizli Tarım Fuarı, 2018’de 200 katılımcı ile alanında rakipsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

2019 yılında 250’nin üzerinde katılımcı ve 200 bin ziyaretçinin hedeflendiği, Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası, Denizli Veteriner Hekimler Odası, HAY-KOOP, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Denizli İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Denizli Süt Üreticileri Birliği, Denizli İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve KOSGEB’ in de desteklediği fuar sektörde yine fark yaratacak.

Tarım Sektörünün Nabzı Denizli’de Atacak 

Kent Ekomisine Büyük Katkı

Bir yıl boyunca yoğun bir çalışma takvimi izlediklerini belirten Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Ege bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’den yapılan ziyaretçi organizasyonlarıyla binlerce kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarın, 2019 yılında da katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile sektöre damga vuracağını söyledi. Tan, “Beş gün boyunca devam edecek “Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı”, sektör paydaşlarına fırsatlar yaratırken kent ekonomisine de ciddi anlamda kazanç sağlayacak” diye konuştu. 

Tarım Sektörüne Hayat Veren Fuar 

Toplam 30 bin metrekare alanda, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem, yem katkı ve ambalaj firmaları bir araya gelecek. 

Girişin ücretsiz olduğu Denizli Tarım Fuarı, 27 Şubat – 3 Mart 2019 tarihlerinde tüm sektörün ziyaretine açık olacak.