15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümü kapsamına Denizli’de çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu bağlamda Denizli Büyükşehir Belediyesi, bugün Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda, '15 Temmuz İhanetinin Tarihsel Süreçteki Sebepleri' konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Ana Bilimdalı Başkanı ve İslami Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç . Dr. Ferhat Ağırman katılırken çok sayıda vatandaşta konferansı ilgiyle takip etti. 15 Temmuz yaşanan ihanetin benzerlerini de tarihte hep yaşadığımızı vurgulayan Ağırman, Tarih boyunca bu tür oluşumların hep din eksenli olarak geliştiğine dikkat çekti. 

Bu oluşumların tarihten günümüze kadar hep devlet mekanizmasını ele geçirmek için kitle oluşturduğunu anlatan Ağırman, “Bu yapılar oluşturduğu kitileyle baskıcı rejimden kurtulmak gibi bir slogan geliştirerek bu sloganlarla hareket ederler. Fakat enteresan bir şekilde bu yapılar başarılı olduğu dönemlerde söylemlerinin aksine insanları baskı altına alarak kendi rejimlerini dikte etmeye çalışmışlardır.” dedi.  

15 Temmuz öncesi  FETÖ’nün yapmış olduğu uygulamalarında tarihtekilerle aynı olduğunu söyleyen Ağırman, “Özgürlükçü, akılcı söylemlerle yapacak oldukları ihanete zemin hazırlamaya çalışmışlardır. Fakat devlet büyüklerinin bu tehlikeyi görmesiyle sekteye uğramışlardır. Söylemlerle başarılı olamayacağını anlayınca da 15 Temmuz günü şiddete başvurmuşlardır. Bu şiddet tarihimizde görülmemiş bir şekilde ana merkezimiz olan meclisimize saldırmışlardır.” İfadelerini kullandı. 
15 Temmuz drbe girişiminin global güçler tarafından desteklenen bir kalkışma olduğunu anlatan Ağırman, “Türkiye’nin global dünyanın karşısında ayakta durma çabası sergilerken bu noktada batının emperyalist güçleri, Türk toplumunun böyle bir gelişimine müsaade etmek istemedikleri için maalesef FETÖ işbirliğiyle bu eylemi gerçekleştirmişlerdir. Aynı nizamülk döneminde yapılan devrimin bir benzeri yapılmak istenmiştir.” 

15 Temmuz FETÖ’nün kendi fikrilerini dikte etme hareketidir

15 Temmuz darbe girişişmine karşı gösterilen duruşun bir tavır koyma hareketi olduğunu belirten Ağırman, “FETÖ özgürlükçü söylemlerde bşarılı olamayınca 15 Temmuz’da bu fikirleri dikte etmek için bu kalkışmayı gerçekleştirdiler. Bunu karşısında duran ise ‘Milli İrade’dir. Hiçbir gücü olmayan insanların birlik halinde ortayakoymuş olduğu hareket birgüç haline gelmiştir. 15 Temmuz bize hiç bir ayrılığa tabi olmadan birlik olmanın getirdiği bir milattır ve toplum olarak  bunu bütün dünyaya göstermiş olduk.” İfadelerini kullandı.