Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı'na Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Memur-Sen Denizli İl Başkanı Osman Tavşan, Eğitim Bir Sen Denizli Şube başkanı Şükrü Kolukısa, Aydın Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Yiğit,  Burdur Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Bulut, Muğla Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer, İş Kur İl Müdür Yardımcısı Ahmet Sert,  İHH Denizli Temsilcisi Mehmet Ali Öner, ilçe yönetimleri, iş yeri temsilcileri, okul müdür ve müdür yardımcıları katıldı. 


MÜLAKAT ELEŞTİRİSİ

Eğitim Bir Sen Denizli Şube başkanı Şükrü Kolukısa, müdür ve müdür yardımcılığı mülakatlarına değinerek, "Mülakat sürecinde sendikamızın önceki süreçlerde çok etkin olmasından rahatsız olan bazı çevreler, kendilerini ispatlama gayretleri neticesinde bazı arkadaşlarımız haksızlığa uğradı. Nicelikli çoğunluğu sendika üyelerimize verenlerin nitelikli çoğunluğu da milletin manevi iklimiyle sorunlu, küfretmeyi hak aramanın tek yolu sananlara vererek kamuoyu vicdanında tartışılır hale getirdi. Müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde de; tüm üyelerimize, 'Medeniyet değerlerimizle barışık, pedagojik yönü güçlü, ideolojik körlükten uzak, eğitim ortamlarındaki barışa katkı yapacak tüm arkadaşlarımızla çalışabilirsiniz. Bu minvalde yaptığınız tüm tercihler sendikamızca muteberdir' dedik. Yanlış çalışma arkadaşı seçilmemesi konusunda dikkatli davranmaya davet ettik. Tüm arkadaşlarımıza bu süreçte hep destek verdik. Görünen o ki; müdür yardımcılığı görevlendirmesi adı altında yapılan ilçeden ile öğretmen atama takvimini bitirildi. Şimdi bu arkadaşlar tayin fırsatı olarak gördükleri müdür yardımcılığı görevini muhtemelen bırakıp asli görevlerine öğretmenliğe kısa bir süre sonra dönecekler; netice itibariyle ilde norm fazlası öğretmen sayısı şişmiş, ilçede öğretmen açığı çoğalmış olacak. Yapılan işin vahameti ancak o zaman daha iyi anlaşılacak.”dedi.

EYLEME DEVAM

Kılık kıyafet eylemi konusuna da değinen Kolukısa, " Genel Merkez Yöneticilerimizin aldığı karar doğrultusunda sivil kıyafet eylemimiz sabır ve kararlılıkla devam etmektedir. Biz mesleki bir örgütlenme, sivil bir inisiyatif olarak hak gördüğümüz her şeyi ahlak ve hukuk kuralları çerçevesinde hak olarak talep etme salahiyetine sahibiz. Hiç kimse bizim hangi eylemi nasıl yapacağımıza karar veremez. Bizim isteğimiz ve irademiz sosyal meşruiyetimize zarar vermeyecek şekilde devam edecektir. Eylem denilen fiiliyatın içinde bazı risklerin ve kayıplarında olabileceği bunları göze almayan şeyin adının eylem olmayacağı da bilinmelidir. Hiç kimsenin de öğretmenlik mesleğine uygun olmayan kendi özensiz ve düzensiz kılık-kıyafetini Eğitim-Bir-Sen’in sivil kıyafet eylemine dahil etme hakkı yoktur” dedi.
310 BİN ÜYEMİZ VAR
Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Yeryüzünün öğretmeni olmadan gökyüzünün öğrencisi olunmaz. Biz bugün bu noktaya geldiysek ve 310 bin üyemiz varsa, 92 yıldan bu yana herkesin katkısı vardır. Bu uğurda şehit olan herkesi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bizler bu noktaya fikrimizle geldik. Her zafer fikir zaferidir. Her yenilgi de fikir yenilgisidir."