İstanbul Cihangir'deki Fındıklı Yokuşu'nu merdivenlerinin Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından gökkuşağı renklerine boyanması daha sonra merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmasının ardından başlatılan 'Fırçanı al gel' kampanyalarına güçlü bir destek de Selçuk ilçesinden geldi.
04 Eylül 2013 tarihinde “Fırçanı al gel” kampanyasına bir destek de İzmir’in turizmi ile tanınan Selçuk ilçesinden geldi. Bir gün içinde haberleşip hızlı bir şekilde organize olan 50 kişilik topluluk Selçuk ilçe merkezinde bulunan İsabey ilköğretim okulu yanındaki merdivenleri gökkuşağı renklerine boyadı. CHP Selçuk Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği Selçuk üyeleri ve İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı üyeleri başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği eylem sokak sakinleri ve vatandaşlar tarafından da memnuniyet ile karşılandı. Hummalı bir çalışma ile birkaç saat içinde merdivenleri gökkuşağı renklerine boyayan gençlere sokak sakinlerini çay ve su ikramında bulunup malzeme desteği sağladılar.
Yaptıkları eylem hakkında açıklamada bulunan gençler basın mensupları ile şu bilgileri paylaştılar: “Öncelikle mahalle sakinlerinden, yoldan geçenlerden ve sivil toplum örgütlerinden büyük destek gördüğümüzü söylemeliyiz, en başta emek veren ve destek olanlara teşekkür ederek açıklamamıza başlamak istiyoruz. Buraya ilçemizin ve ülkemizin renklerini yansıtmaya geldik. Merdivenlerimiz Türkiye gibi renkli Cumhuriyet gibi güzel oldu. Ümmet değil yurttaş olan Selçuklu yurtseverler merdivenleri özveriyle, dayanışmayla, hoşgörüyle ve hepsinden öte sevgiyle boyadılar. 15 fırça, 5 rulo, 7 kutu boya, 1 teneke tiner ve onlarca gönüllü ile boyadığımız merdivenler bittikten kısa süre sonra turistlerin ve yerli vatandaşların ilgi odağı oldu. Fotoğraf çekenler ve yolunu uzatıp merdivenlerin sokağına girenlerin sayısı oldukça fazla. Türkiye’yi griye yani karanlığa boyamak isteyenlere inat kızlı erkekli bir araya gelip ilçemizi gökkuşağının aydınlık renklerine boyadık. Her fırça sürüşümüz gezi ruhuna, gezi şehitlerine ve boyun eğmeyenlere bir selamdı. Ayrıca emperyalizme karşı direnen Suriye’ye ve bütün mazlum milletlere bir selamdı. Bu selamları Selçuk ilçesinin aydınlık, çağdaş ve yurtsever halkı adına yolladık. Cumhuriyet düşmanlarına teslim olmamak ve sonuna kadar direnmek bize Atatürk’ün verdiği bir görevdir, bu görevi yapmaya devam edeceğiz bununla da gurur duyuyoruz.”