7'den 70'e herkesin tüketmekten keyif aldığı şekerleme ve çikolatanın üretimi için bir dizi faaliyet ve ekipman gerekmektedir. Gıda sektöründe çok önemli bir yer tutan şekerleme ve çikolatanın üretimi son teknoloji ekipmanlar ile üretilmelidir. Şekerleme ve çikolatanın kullanım ağı geniştir. Bu yüzden üretiminde ihtiyaç duyulan ekipmanlar ve makineler de birbirinden farklılık göstermektedir.

Elbette gıda sektöründe üretilmesi amaçlanan her üründe olduğu gibi şekerleme ve çikolata üretiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle kullanılacak olan ekipmanların fonksiyonel ve zamandan tasarruf etmeyi sağlayan makinelerden oluşması önemlidir. Sağlık açısından uygun hammaddelerin bu fonksiyonel ekipmanlar ile tüketicisine ulaştırılması hedeflenmektedir. Gıda sektörünün dinamikleri incelendiğinde özgünlük, deneysellik, lezzet ve sağlık önde gelmektedir. Uzermak şekerleme ve çikolata üretim hattında yer alan ekipmanlar bu dinamikleri yerine getirmektedir.

Peki bu ürünlerin üretim hattı nasıl kurulur? Üretiminde yer alan makineler nelerdir? Hemen hemen her üretimde aşina olduğumuz CCM serisi ekipmanlar burada da karşımıza çıkmaktadır. CCM5, CCM60, CCM90, CCM110, CCM200, CCM400 ve CCM 800 ekipmanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Uzermak, bu ekipmanlar ile şekerleme dolguları, çikolata/pasta kreması, ganaj, badem ezmesi, reçel ve pralin üretimi sağlanmaktadır.