Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın 30 Mart seçimlerinden önce Sarayköylülere söz verdiği "Denizli Büyükşehir Belediyesi Sarayköy İlçe Otogarı"nın temel atma töreni yapıldı.
Sarayköy Belediyesi önünde düzenlenen törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Vali Vekili Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sarayköy'de "Sayın Başkanımız sözünüzde durdunuz garajımızı yapıyorsunuz teşekkür ederiz" pankartıyla karşılanan Başkan Zolan, törende yaptığı konuşmada, "30 Mart öncesinde ne söz verdiysek onu yerine getirme noktasında, seçimden bir gün sonra çalışmaya başladık" dedi. Bugüne kadar söz verdikleri konuların bir çoğunu başlayıp bitirdiklerine dikkati çeken Başkan Zolan, "İnşallah 2019'a kadar hepsini tamamlayacağız. Burada Ahmet Necati Özbaş kardeşimle, vatandaşlarımızla birlikte el ele verip Sarayköy'e hak ettiğinden daha fazlasını verme gayreti içerisinde olacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

"Denizli'de ne varsa Sarayköy'de de o olacak"

Sarayköy'e ilk geldiğinde ilk ziyaret ettiği yerin ilçe otogarı olduğunu anlatan Başkan Zolan, "Otogarda yürürken bile zorluk çektim, zemin asfalt ama çukur çukur olmuş. Dedim ki, 'Sarayköyüme bu yakışmıyor. Bu otobüs terminali Sarayköyüme yakışmıyor. Buranın daha güzelini ve yenisini yapmamız lazım' diye söz verdim. Çok şükür Allah'ım bugün nasip etti. İnşallah burada hep birlikte bu işin temelini atacağız. İhalesini yaptık, işi başlattık, temelini attık. İnşallah açılışta da bir araya gelip, güle güle kullanırız" dedi. Büyükşehir olduktan sonra Denizli'de navarsa ilçelerde de o olacak dediklerini hatırlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Denizli'de ne varsa Sarayköy'de de o olacak dedik. Sarayköy bize sahip çıktı. Verdiğimiz sözleri inşallah harfiyen yerine getireceğiz. İçme suyu ile ilgili sorunlar vardı. Acısu'da, Duacılı'da çözdük. Halı sahalar yaptık, daha 4 tane daha halı saha yapacağız. Sarayköy Mezarlığı'nın içini kilit taşı döşedik. Bir çok mezarlıkta düzenleme yaptık. Merkezdeki parkların düzenlemesini yaptık. 27 kilometre asfalt, 37 kilometre içme suyu hattı döşedik. İçme suyu depoları yapılıyor. Daha saymakla bitiremeyeceğimiz bir çok proje yapılıyor."



"30 yılda bu kadar iş yapılmamıştır"

Sarayköy'e 50 bin  metrekare kilit taşı verdiklerine işaret eden Başkan Zolan, "Sarayköy-Babadağ Caddesi'ni yakın zamanda sıcak asfalt yapacağız. İzmir-Denizli karayolunun yan yollarında düzenleme yapılıp kaldırımlarıyla beraber sıcak asfalt yapacağız. Önümüzdeki günlerde 75 kilometre asfalt yapacağız. Eski su deposunun yanındaki mesirelik alanı düzenleyeceğiz. Kozlupınar'dan gelen su hattını tamamen elden geçireceğiz. Saraköy'ün merkezinin içme suyu ve kanalizasyonla ilgili her türlü projesini yaptık, tamamladık. Eksik ve sıkıntılı olan yerlerde alt yapısına başlayacağız" diye konuştu. Sarayköy'e bir yılda yaptıkları işlerin, geçmişte 30 yılda yapılan işleri solladığını kaydeden Başkan Zolan, "30 yılda bu kadar iş yapılmamıştır. Bunu net olarak söylüyorum. Daha önümüzde 4 yıl var. Sarayköy'de hizmet destanlarını yazmaya devam edeceğiz. Yeter ki ülkemde istikrar olsun, kardeşliğimiz daim olsun. Kol kola omuz omuza yürüyüşümüz devam etsin" dedi. Başkan Zolan, uzun yıllardan beri Sarayköy'deki minibüs hatlarındaki bazı araçlarda sıkıntı olduğunu, bu minibüslerin yenilenmesi durumunda bu sorunun da giderileceği müjdesini verdi.

"Bizim 3 altın kuralımız vardır"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Sarayköylülerle düğün havasında birlikte olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Bakan Zeybekci, "Sizin huzurunuza bugüne adar hep geldik. Bu kardeşiniz burada aynı meydanda 2004'den beri her daim sizlerle beraber oldu. Sizin her karşınıza geldiğinde bugüne kadar hiç başınız eğildi mi? Söz verip de tutmadığımız herhangi bir sözümüz oldu mu? Size hiç yalan söyledik mi? Bize verdiğiniz emanete hiç ihanet ettik veya ettirdik mi? İlk karşınıza çıktığımızda dedik ki, 'bizi takip etmek çok kolaydır.' Bizim 3 altın kuralımız vardır. Bunu bu kardeşleriniz 10 yılı aşkın süredir de devamlı söylüyor. Bir anlayış 12-13 yıl aynı şeyi söylüyorsa ona iyi dikkat etmek gerekir. Bugün bu şehre bir bakın. En uzak ilçesine kadar bakın. Allah'a hamdolsun bugün bu şehirde başı dik alnı açık şöyle sokaklarda gururla dolaşacak olan birileri varsa o da bizidir" dedi.



"Sarayköy medeniyet yolculuğunda, yoluna devam edecek"

Bakan Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz size hiç yalan söylemedik, söz verdik mi canımız pahasına tuttuk, emanete ihanet ettirmedik ve etmedik. Bu 3 altın kurala göre hareket ettik. Sarayköy için ne söz verdiysek, ne dediysek fazlasıyla yaptık. Buraya gelip de aynı burada sizin huzurunuzda ne dediysem, ne söz verdiysem hepsini Sarayköy için tuttuk. Hamdolsun, yapmaya da devam ediyoruz. Durmak yok yola devam. Sarayköy medeniyet yolculuğunda, yoluna devam edecek. Sarayköy 2023'e, 2053'e, 2071'e doğru yoluna devam edecek. Biz 2019 seçimlerini değil. 2023, 2053 ve 2071'i konuşuyoruz." Bakan Zeybekci, Denizli'deki modern garajdan sonra Sarayköy'ün de Denizli'de ilçe olarak ilk garaja kavuştuğunu işaret ederek, "İnşallah kış gelmeden, havalar soğumadan garaj tamamlanacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından temel atma töreni yapıldı.