HABERDENİZLİ.COM

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Sarayköy'de kutlama programı Atatürk Parkı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahmetli Muhtarı Özkan Yalçın yaptı. Muhtar Yalçın, "Muhtarlık müessesesi millet iradesi ile devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Tüm muhtar arkadaşlarımız devletimizin ilk bölümünde ki temsilcileri olarak mahalle ve sokağında ki insanın huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. Bizler bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışını en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmekteyiz. Bu günü bizlere Muhtarlar Günü olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve gazi meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Törenin ardından Sarayköy Belediyesi tarafından Havuz Tesislerinde muhtarlar için yemek verildi. Yemekte ilçe protokolü, muhtarlarla mahalleleri ile ilgili istişarelerde bulundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programına Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı Uğur Bekir Bakırcı, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Gümen ve muhtarlar katıldı.