Enfes doğası, eşsiz manzarası ve huzur veren havası ile insanı büyüleyen Sapanca, şehrin karmaşasından kaçmak isteyenler için doğal bir uğrak yerdir. Sapanca’nın bir yerleşim yeri olması milattan önceki yıllara dayanmaktadır. Şuanda pek çok köylü halk Sapanca’da yerleşimine devam etmektedir. Ancak bunun yanı sıra üst tabakalardan pek çok kimse de Sapanca’dan lüks villalar satın almakta veya otel kurarak turizm sektörünü canlandırmaya çalışmaktadır.

Sapanca Nerede?

Sapanca, Sakarya’nın sevimli bir ilçesidir. Çok fazla bilinmese de derin bir tarihe sahip olan bu küçük cennet yuvası, doğası, gölü ve tepeleri ile cazibe merkezi haline gelmiştir. Marmara bölgesi sınırları içinde kalan Sapanca bölgesi, Sapanca Gölü’nün güneyinde yer almaktadır.

Sapanca Ne Zaman Gidilmedi?

Sapanca’ya gitmek için ideal mevsimler bahar aylarıdır. Kışın oldukça soğuk olan Sapanca gölü, gölün tadını çıkarmak isteyenler için yanlış bir seçim olacaktır. Sapanca gölü etrafındaki pek çok kafe sezonu Nisan ya da Mayıs itibari ile açar. Kampçıların da uğrak bölgesi olan bu şirin yer yine tercihen bahar aylarında daha ideal olacaktır. Ancak kış sezonunda romantik tatil fırsatları veren kış otelleri de bulunmaktadır. Ahşap sevimli otantik oteller, Sapanca’nın kış turizmini canlı tutmakta ve özellikle İstanbul insanı tarafından hafta sonu kaçamağı olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Sapanca Gezilecek Yerler

Karayolu vasıtasıyla kolaylıkla ulaşımın sağlandığı Sapanca’ya, pek çok şehirden direkt seferli otobüsler bulunmaktadır. İlçe içerisinde de ulaşım toplu taşımalarla rahatlıkla sağlanabilir. Gürültülü kalabalık şehirlerin arasında kalmış olan bu cennet vadisi aynı zamanda tarihi olgulara da yer vermektedir. Özellikle Sapanca etrafında yer alan birkaç köy ziyareti farklı kültürlerin tanınmasına da imkan sağlayacaktır. Göl kenarındaki kafeler, bisiklet ve kano aktiviteleri sunmaktadır. Genel olarak ucuz olan bu ilçe, kaliteyi makul ücretlerle sağlayabilmektedir.

Sapanca Nerede Kalınır?

Sapanca, farklı bütçelere farklı alternatifler sunan ve dolayısıyla çok çeşitli olanakları içinde barındırabilen bir destinasyondur. İster lüks villalarda şahane bir göl manzarası karşısında kalınabilir, isterse daha otantik konseptli romantik Sapanca butik otelleri tercih edilebilir. Sapanca’nın keşfedilmesi ve tam anlamıyla turistik bir bölgeye dönüşmesiyle birlikte otel sayıları oldukça artmış bulunmaktadır. Eskiye nazaran bir doğa harikasına dönen Sapanca küçük bir köy iken git gide baştanbaşa bir turizm cennetine dönüşmektedir. Sapanca’ya biraz gezi biraz dinlence amacıyla gelenler göle daha yakın olan butik otelleri tercih edebilir, böylece boş vakitlerde göl kenarında bisiklet, kano aktivitelerinden yararlanabilir. Direkt olarak dinlence amacıyla gelen gezginler ise etrafı yeşillerle çevrili yüksek tepelere kurulmuş göl manzaralı büyüleyici otellerde anın tadını çıkarabilirler.

Sapanca Gece Hayatı

Sapanca sunduğu huzurlu ve sakin ambiyansı sebebi ile gece hayatı bakımından yüksek sesli bir tempoya sahip değildir. Dingin geçen fısıltılı geceler ve güzel ışıklandırmalar mehtap manzarasıyla devam edecektir.

Detaylı bilgi için: https://www.mngturizm.com/yurtici-otelleri/sapanca-otelleri