Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Kumluova ve Karadere beldelerinde yaşayanlar, asılsız olarak ortaya atılan tsunami olacak iddiası yüzünden evlerini terk etti. Evlerindeki değerli eşyalarını alarak yüksek yerlere kaçan vatandaşlar, gün ağarıncaya kadar geceyi dışarıda geçirdi.

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde pazar günü meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki şiddetli deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılara alışmaya çalışan ilçe halkı, asılsız haberler yüzünden tedirginlik yaşıyor. Özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden yayılan asılsız haberler vatandaşları zor durumda bırakıyor. Yetkililerin bütün uyarılarına rağmen asılsız haberlere itibar edilmesi paniğe neden oluyor. İnternet ve cep telefonlarıyla yayılan tsunami söylentisi, Fethiye'ye bağlı Kumluova ile Karadere beldesinde paniğe neden olurken, belde sakinleri evlerini boşaltarak 3 kilometre uzaktaki dağlık alana çıktı. Evlerindeki değerli eşyalarını ve yatak yorganlarını alan belde sakinleri, geceyi traktör römorkları ve minibüslerde geçirdi. Çoluk-çocuk araçların içinde yatan belde halkı, gün ağarıncaya kadar geceyi evlerinden uzakta geçirdi.

Söylentinin asılsız olduğunu gün ağarınca fark eden vatandaşlar, denizin çekildiği ve gece tsunami olacak uyarısı ile evlerinden çıktıklarını anlattı. Yaşanan artçı sarsıntılar yüzünden zor günler yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, tsunami korkusu ile geceyi yüksek yerlerde geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Öte yandan geceyi dışarıda geçiren belde sakinleri, jandarma ekipleri tarafından yapılan uyarıların ardından, gün ışığı ile birlikte evlerine geri döndü.