MAÇIN KIRILMA ANI KEHİNDE’NİN OYUNA ALINIŞI
Bence Altay maçının kırılma anı, Kehinde’nin 58.dakikada Deniz’in yerine oyuna girişi ve Altay teknik direktörü Sait Karafırtınalar’ın da panik halinde Kehinde’ye önlem için 2 dakika sonra 60.dakikada sahanın en başarılı isimlerinden Tavares’i oyundan alıp, uzun boylu Merter’i oyuna dahil etmesi oldu. Sağa sola zor dönen Merter’de, maçın uzatma anlarında Recep’e bodoslama dalıp, penaltıya sebebiyet verdi. Ziya, Deniz ve Burak Çalık’ı oyundan alıp, Kıbong, Kehinde ve Muhammed Hikmet’e şans veren Yücel Hoca, oyuncu değişiklikleri ile tam not aldı.  Maç sonu yaptığı açıklamada hakem Sarper Barış Saka’nın ters kararlarıyla maçın sonucuna etki ettiğini açıklayan Altay teknik direktörü Sait Karafırtınalar, aslında panik atakla yaptığı oyuncu değişiklikleriyle, kendisi maçın skoruna tesir etti. Sezon başından bu yana belki de ilk kez, Denizlispor adına sonradan maça girenler, maçın koparılmasına katkı koymuş oldu.

HOROZ CEPTEN YEDİ
Seyircisi önünde ki son 3 maçtan 2 puan çıkaran Denizlispor, Osmanlıspor’a 2-0 yenildi. Ümraniyespor ile 0-0, Altay ile 3-3 berabere kaldı. Cepten yemeye devam etti. Evindeki 14 maçta 28 puan toplayan ve 14 puan kaybederek, 2 puan ortalaması ile giden Denizlispor’un artık içerde puan kaybı lüksü kalmadı. Deplasmanda ki 13 maçta 27 puan alan yeşil siyahlılar, averajla da olsa bu sayede liderlik koltuğunda oturuyor. 

STRESE PSİKOLOJİK DESTEK
Göztepe ile yapılan hazırlık maçında ki Denizlisporlu futbolcuların sergilediği futbol, maçı izleyenler tarafından çok beğenilmişti. Süper Lig tecrübeli futbolculardan kurulu Göztepe’ye karşı çok iyi futbol oynamıştı Denizlisporlu futbolcular. Tabi ki, hazırlık maçı olduğu için stres ortamı yoktu ve kafalar rahattı. Kalan 7 final haftasında aynı stres sahaya yansıyacaksa, şampiyonluk doğumu çok sancılı olacak gibi. Bence, kadronun en büyük dezavantajı, stres altındaki maçlar da baskıyı kaldıramayıp zorlanması. Bu nedenle futbolculara stresi kaldırabilecek profesyonel destek de faydalı olabilir.

SAKA’R
Denizlispor-Altay maçının Antalya Bölgesi Hakemi Sarper Barış Saka, sakarlığı ile her iki takım adına ters kararlar verip saç baş yoldurttu. 1,5 aydır maç verilmeyen Saka, her halde bundan böyle de kolay kolay maç alamaz. Denizlispor lehine vermediği 2 net penaltı’da yardımcı hakemler de kusurlu. Herşeyi orta hakem görecek diye kural yok. Yanların görevi sadece taç ve kornerlerde elinde ki bayrağı indir kaldır yapmak mı?

KAPPEL’İN MESAJI
Denizlispor’un eski futbolcusu Kappel, sağbek Furkan’ın olduğu bölgeyi, yeşil siyahlılarda da Altay defansının sağında görev yapan Murat Uslu’nun görev yaptığı alanı adeta koridor yaptı. Maçta en tehlikeli ataklar bu alanlardan gelen toplarla olgunlaştı ve gole dönüştü. Kappel, sergilediği futbolla yeşil siyahlı yönetime “ Beni niye gönderdiniz ve devre arasında geri almadınız” mesajı verdi.