Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İhsaniye İlçe Başkanı Halil Ceylan, İhsaniye’nin AK Partili Belediye Başkanı Halit Aşkar’ın oğlunu ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışa Vakfı'na (SYDV) sınavsız yerleştirdiğini öne sürdü.
Belediye Başkanı Aşkar’ın oğlu E.A.'yı yaklaşık 2 yıl önce sınavsız bir şekilde İhsaniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışa Vakfı'na yerleştirdiği öne süren Ceylan, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“AK Partili İhsaniye Belediye Başkanı ve İlçe Teşkilatı çok büyük bir vebal aldı. Bunu nasıl ödeyecekler, ben açıkçası bilemiyorum. Eski Kaymakamımız Ömer Faruk İlhan’ı da bu tür konulardan harcadıklarını düşünüyorum. Bizim ilçemizde hiç üniversite mezunu yok galiba. Hep bizim vatandaşımızı kara cahil görüyorlar sanıyorum. Ya biz çok safız ya da onlar kendilerini uyanık sanıyorlar. SYDV’ye vasıfsız lise mezunları sınavsız işe girebiliyor. 'Nerede kaldı ey AK Parti senin adaletin?' diyorum. İnşallah bunların hepsinin hesabı CHP döneminde sorulacak. Hatta İhsaniye CHP yönetimindeki belediyeciliği hiçbir zaman bırakmayacak.”
Konu hakkında bilgisine başvurulan İhsaniye İlçe Belediye Başkanı Halit Aşkar ise iddiaların asılsız olduğunu, SYDV’ye sadece kendi oğlunun değil, ilçede 4 gencin daha sınavsız alındığını kaydetti. Aşkar, “Ceylan bize gelip, ‘Benim olum üniversiteyi bitirdi, KPSS’ye de girdi ama atama yapılmadı. Siz bir yardımcı olursanız belki bir şeyler yapabiliriz’ dedi. Kısacası bizlerden torpil istedi ama tabii biz de doğal olarak böyle bir hakkımız olmadığı için yapmadık. Yani onun işini görmediğimiz için bize şimdi çamur atmaya kalkıyor” ifadelerini kullandı.