İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Dağkızılca köyünde ikamet eden 65 yaşındaki Pembe Özdinç, görenleri şaşırtıyor. 1 metre boyu ile görenleri şaşırtan Pembe Özdinç, hayatından memnun olduğunu söyledi. 
Küçük yaşta geçirdiği ev kazası sırasında, Pembe Özdinç’in sol kulağına sıcak su döküldü. Hastaneye kaldırılan Pembe Özdinç'e, hayatı boyunca kısa kalacağı doktorlar tarafından söylendi. 65 yaşına gelen ve boyu 1 metre olan Pembe Özdinç, sağlıklı olduğunu belirtti. 
1948 yılında, Dağkızılca köyünde dünyaya gelen ve Hanife ile Niyazi Özdinç çiftinin 8. çocukları olan Pembe Özdinç, henüz iki yaşlarındayken kulağının üzerine sıcak su döküldü. Büyük bir zarar gören Pembe Özdinç'in normal insanlar gibi boyu bir daha uzayamadı. 65 yaşındaki Pembe teyze, hayatından memnun. Her gün sabah sporunu yapmak için saat 08.00’de evinden çıkarak köyü dolaşıyor. Pembe teyze, yengesi Melahat Özdinç’e evde yardım ediyor. Birbirlerinin hayat arkadaşı olduklarını söyleyen yenge Özdinç, hayatını Pembe’ye adadığını söyledi.

HERKES ONUNLA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTİYOR
50 yıldır Pembe Özdinç’e baktığını söyleyen yenge Melahat Özdinç, ne kadar kısa boylu olsa da onun pozitif bir enerjisi olduğunu söyledi. Pembe’nin boyunun oldukça kısa olduğunu belirten Özdinç, sözlerini şöyle tamamladı: "Küçük yaşta geçirdiği kaza, boyunun uzamasına engel oldu. Fakat kısa boylu olması onu hayata küstürmedi. Herkes, onu köyde çok seviyor. Hatta Torbalı Merkezden onu görmeye gelen vatandaşlarda var. Herkes onunla fotoğraf çektiriyor.”