Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler, bahar bayramını Çamlık Parkı’nda kutladı. 
Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca ve öğretim elemanlarının eşliğinde Çamlık’ta bir araya gelen PADAM’lı öğrenciler çeşitli etkinliklerle baharı karşıladılar. Kazak ve Kırgız öğrencilerin hazırladığı Türkistan yemekleri,  bütün öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Yöresel oyunlar, halat çekme ve ip atlama gibi çeşitli eğlencelerin sergilendiği etkinlikte Afrika, ABD, Türkistan ve Orta Doğulu öğrenciler büyük bir kaynaşma içinde Türkçenin birleştirdiği bir bahar bayramını kutladılar. 
Türk üniversitelerinde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısının 2014 yılı itibariyle 54 bin kişiye ulaştığını belirten Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, amaçlarının Pamukkale Üniversitesi’ne düşen oranı gelecek yıl için yüzde yüzün üzerinde arttırmak olduğunu söyledi. PAÜ’nün yenilenen ve gelişen yüzüyle seçilebilirliğini sürekli yükseltmekte olduğunu ifade eden Doç. Dr. Sarıca, mevcut öğrencilerin mutluluk ve memnunluk duygularının başarı oranlarını olumlu etkilediğini ve bu durumu, Türkçenin nitelikli öğretimi için ikincil bir araç olarak gördüklerini bildirdi. 
KENT HAZIR OLMALI 
PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, öğrencilerin tercihlerinde Türkiye’deki eğitimin niteliği, eğitim ve yaşam koşullarının uygunluğu, burs seçenekleri ile Türkiye'nin kültürel yapısının yabancı öğrenci kabulüne açıklığının etkili olduğunu söyledi. Denizli’nin çok yakın bir zamanda bir evrensel üniversite kentine dönüşeceğini vurgulayan Sarıca, kentin buna hazır olması gerektiğini, kent plan ve haritalarının uluslararası öğrencilerin de gözetilerek hazırlanmasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.