HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak Halk Günü Toplantısı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi. Toplantıda Pamukkale Belediyesi’nin ilçe sınırları içinde güvercin beslemeyi yasakladığını anlatan Denizli Güvercin Evi Derneği Başkan Yardımcısı Muhammet Çırak, “Güvercin beslemek bir hobi. Bunu yasakla engellemek mümkün değil. Bir çok yerde zabıtalar evlere gelerek güvercin kümeslerinin kaldırılmasını istiyor. Yasak yerine evlerde güvercin beslemek için belli standartlar getirilmeli veya bize bir alan tahsis edilebilir. Biz biraz daha insiyatifli davranılmasını istiyoruz.” dedi.

Denizli Güvercinlerinin bu bölgenin kültürel mirası olduğunu anlatan Çırak, “TRT gelip Denizli Güvercinlerinin belgeselini çekti.  Güvercin geleneği Selçuklulardan kalma bir gelenek hatta Akhan Kervansarayı girişine güvercin motifi işlemeleri mevcut. 4 güvercin ırkımızın da tescilini aldık. Bizim tüm çabamız bu geleneğin korunması.” İfadelerini kullandı.

Denizli’nin üstünde güvercin uçmasından hiçbir rahatsızlık duymayacaklarını hatta mutlu olacaklarını söyleyen Vali Altıparmak, “Size hazineden bir yer kiralayalım. Orada devam edebilirsiniz.  Yerleşim alanlarından biraz dışarıya çıkarsanız bir sorun olmaz.  Şehrin içinde kümes olunca koku yapıyor ister istemez.” diyerek soruna bir çözüm önerisi sundu.

Çırak, Valinin bu cevabı karşısında memnuniyetini dile getirdi.