Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Türkiye ile Polonya arasında diplomatik ilişki kurulmasının 600'üncü yıl dönümü çerçevesinde Ankara Hilton Otel’de "Türk-Polonya İş Forumu" düzenlendi. Foruma, Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Janusz Piechocinski, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TOBB ve DEİK’i temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve birçok davetli katıldı. 
Türkiye olarak Polonya Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok konuda birlikte hareket ettiklerini kaydeden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, "Polonya yeni Avrupa'nın büyüyen gücüdür. Avrasya geçiş yolları üzerindeki stratejik konumu, derin tarihi ve kültürel birikimi, 40 milyona yaklaşan nüfusu, dinamik ekonomisi, 400 milyar doları aşan dış ticaret hacmi ile Avrupa’nın en önemli ülkeleri arasında bulunmaktadır. Son beş yıldır GSYİH büyüme oranı AB ortalamasının üzerinde seyreden Polonya, AB içerisinde 6.büyük ekonomi konumundadır. Biz dostumuz Polonya'nın başarılarıyla iftihar ediyoruz. Polonya halkını, iş dünyasını ve bu başarıya imza atan Polonya hükümetlerini kutluyorum. Polonya'nın AB üyelik sürecimize desteğine iş dünyası olarak müteşekkiriz. Avrupa Birliği içindeki gelişmeler, bu desteği giderek daha önemli hale getirmektedir” diye konuştu.
Türkiye ve Polonya’nın, son yıllarda siyasi istikrar ve ekonomik kalkınmasıyla Avrupa'nın yükselen iki önemli gücü haline geldiğini belirten Başkan Özer, "Her iki ülke de, ekonomik performans, insan kaynakları ve siyasi istikrarları ile Avrupa’nın büyümesi ve refahı için önemli bir ümit kaynağı haline gelmiştir. Küresel ekonomi yeniden şekillenirken, Türkiye ve Polonya gibi yükselen piyasa ekonomilerinin işbirliğinin güçlenmesi için uygun iklim oluşmaktadır. Bunu Türkiye-Polonya arasındaki ticaret hacminde görmek mümkündür. 2002 yılında ticaretimiz 582 milyon dolar idi. Aradan geçen sürede ticaretimiz yaklaşık 10 misli artarak, 5,2 milyar dolara çıktı. Önemli bir ivme yakalamışız. İş dünyasının çatı örgütü olarak, 1,5 milyon üyemizden aldığımız güçle, ülkelerimiz arasında barış, güvenlik ve refah üçgenin tesis edilmesi için her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu.