İSTANBUL (CİHAN)- Yeni Zelanda’da yaşayan Yusuf Çiftçi ve Abdullah Torunoğlu, milletvekili seçiminde oy kullanmak için 28 saatlik yoldan İstanbul’a geldi. Gurbetçiler, Türkiye’de sandık başına gitmeyenlerin kendi hallerini ‘ibret vesikası’ olarak değerlendirmesini istedi.
Şu ana kadar oy kullanmak için dünyanın en uzak noktasından gelen Yusuf Çiftçi ve Abdullah Torunoğlu, 20 bin kilometreden aktarmayla geldiklerini ve 3 bin lira masraf yaptıklarını anlattı.
Eğitimci Yusuf Çiftçi, “Ülkemizin güzel geleceği, milletimizin hayırlara vesile olacak sonuçları için biz de vatandaş bilinciyle oyumuzu kullanmak için geldik. Geldiğimize de deydi. Özelikle son zamanlarda ülkemizin geleceği adına bu seçimin çok önemli olduğunu bütün Türkiye biliyor. İnşallah biz bu niyetle yola çıktık. Zahmetimiz nimet olur öyle inanıyoruz. Bu güzel bir neticeye sebep olur. Özellikle demokrasi adına çok büyük bir seçim olacak. Ülkenin istikrar ve huzuru adına güzel bir netice elde edilecektir.” dedi.

TÜRKİYE’DE SANDIĞA GİTMEYENLERE İBRET OLURUZ
Türkiye’de sandık başına gitmeyenlere mesajının ne olacağı sorusuna Çiftçi, “Bizim onlara mesajımız kendi halimiz olur. Bir ibret vesikası olarak değerlendirirlerse bizim dünyanın başka bir ucundan seçim için gelmemiz onların buradan seçim sandığına gitmesine İnşallah sebep olur.” karşılığını verdi.
Yaklaşık 3 ay önce Yeni Zelanda’ya dil öğrenimine giden 20 yaşındaki genç seçmen Abdullah Torunoğlu da, 20 bin kilometre uzaktan sadece oy vermek için geldiğini ve tekrar geri döneceğini ifade etti.
Torunoğlu, oy kullanacak yaşıtlarına yaptığı çağrı ile “Gençler oylarını kullansınlar. Bu bizim ülkemizin geleceği, şu andaki istikrarın devam içini sandığa gitmelerini istiyorum. Bulunduğum ülkedekiler, Türkiye’ye gayet güzel güzle bakıyorlar, ilerlediğini görüyorlar.”mesajını verdi.

OY ATARKEN KENDİ KENDİSİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ
Yıllardır Türkmenistan’da yaşayan Kadir Balcı da vatandaşlık görevlini yapmak üzere ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Balcı oyunu sandığa attığı esnada kendi kendisinin fotoğrafını seçim hatırası olarak çekti.
Balcı, “Türkiye’de gelişmelerin daha güzel olması için oy kullanmaya gedik. Her zaman böyle şeyler olmuyor, Seçim hatırası olarak çekmiş oldum.” dedi. CİHAN