Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, birçok Anadolu lisesinin pansiyonlarının karma olmasından dolayı yan yana yapıldığını, kapıları farklı olsa bile kız ve erkek öğrencilerin bahçelerde ve okulda aynı ortamda bulunduğunu, hükümetin...
Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, birçok Anadolu lisesinin pansiyonlarının karma olmasından dolayı yan yana yapıldığını, kapıları farklı olsa bile kız ve erkek öğrencilerin bahçelerde ve okulda aynı ortamda bulunduğunu, hükümetin evlerden önce bununla ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarını değerlendiren Sert, bütün Türkiye’de apart konusunun ciddi bir sıkıntı olduğunu söyledi. Evlerde kızlı erkekli kalan öğrencilerden çok, karma eğitimin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak, “Bunu düzeltilmesi için öncelikle Başbakanımız, karma eğitimin yeniden değerlendirmesini ele almalıdır. Türkiye’de sınavla öğrenci alan birçok Anadolu lisesinin pansiyonları karma olmasından dolayı yan yana yapılmakta ve bu öğrenciler, kapıları farklı olsa bile bahçelerde okulda sürekli aynı ortamı yaşadıkları için birbirine kaynaşma aşamasına gelmesinden dolayı üniversite çağına geldiğinde de yetişmişliğin verdiği durumla aynı evlerde kalmaya kadar varacak olaylar yaşanıyor. Anadolu veya fen liseleri, kız erkek diye ayrı yapılmalıdır. Apartlardaki veya yurt öğrencilerinden önce lisenin pansiyonlarına göz atılmalıdır.” dedi.

'PANSİYONLU OKULLAR KIZ ERKEK DİYE AYRILMALI'

Denizli’deki sosyal bilimler ve fen liselerinin pansiyonlu okullar olduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, “Pansiyon olmadığı için tercih yapamayan öğrenciler var. Fen lisesi iki tane. Birini erkek, birini kız lisesi yapsak ne olur yani? Bölgesel farklılıklar gözardı edilerek, merkeziyetçi anlayışla eğitim yapılıyor. Bu çok yanlış bir uygulama. Toplumun dejenere olduğunu Başbakan farketmiştir. Bunu apartları kapatmakla, özel hayata müdahale etmekle değil, öncelikle temelden yetiştirilen bu öğrencilere karma eğitimi sonlandırarak yapılabilir. Karma eğitime göndermek isteyenler, çocuklarını yine göndersin ama ben kızımı, kız Anadolu Lisesi varsa oraya gönderebileyim. Bunun fırsatını bize vermesi lazım. Bakanlık, ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası yapıyor ama başarılı olamıyor. Neden başarılı olamadığını sorgulamıyor. Bunun yüzde 100 sebebi, halka inilip sorulduğunda görülecektir ki karma eğitimdir. Hiçbir zaman doğudaki vatandaşımız, kız çocuğunu karma eğitime katmak istemiyor. Bu ancak bu şekilde aşılabilir.” diye konuştu.