Merkezefendi Belediyesi, ilçede çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürmek için ihtiyaç duyduğu iş makineleri araç ve gereçler için önemli bir atılım kararı aldı. Belediye hizmetlerinin ilçe genelinde etkin bir şekilde sürdürülmesi için 2015 yılında  17 milyon liralık bir yatırım yapılacak. 
İlçenin 50 mahallesine eşit ve hızlı hizmet götürmeyi hedeflediklerini belirten Merkezefendi İlçe Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Hizmet verme konusunda Merkezefendi Belediyesi’nin yükü her geçen gün artıyor. Hizmet hızımızı ve kalitemizi artırmak, halkımıza daha etkin ve kaliteli hizmet sunabilmek için filomuza sürekli yeni araçlar katıyoruz.
 Planlarımız dahilinde 5 yıl süre içinde ihtiyaç duyulan araç, iş makinesi ve ekipmanları almaya devam edeceğiz. 17 milyon liralık ciddi yatırımımızla araç ve iş makinesi yatırımını öz kaynak kullanılarak, tamamen borçsuz temin edeceğiz. Alacağımız, 3 adet asfalt silindiri, 10 adet kazıcı yükleyici, 2 adet lastik tekerlekli ekskavatör, 5 adet el kumandalı yama silindiri, 3 adet silindir, 4 adet greyder, 2 adet lastik tekerlekli yükleyici, 4 adet hidrolik kırıcı, 5 adet yükleyici, 5 adet yol süpürme makinası, 4 adet paletli ekskavatör, 2 adet dozer ve bunların dışında makine ekipmanlarını filomuza dahil edeceğiz. Aldığımız teşvik belgesi ile 3 Milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlamış olacağız ve bu kaynağımızı da yine halkımıza güzel hizmetler yapmak için kullanacağız ” dedi.