Teskere aldığı gün helikoptere bindiği esnada açılan ateş sonucu yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Er Doğan Acar (21) için Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Akhan Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi şehidin cenazesi baba ocağına getirildi. Burada kendisini bekleyen binlerce kişi şehit Doğan Acar’ı gözyaşlarıyla karşıladı.
 
BABA BİTKİN AMA VAKURLUYDU
Şehidin cenaze törenine gelen baba Mehmet Acar, ayakta zor duruyordu. Bitkindi, bekli de takati yoktu, ağlamıyordu bile, belki göz pınarları kurudu, bekli de düşman sevinmesin diye kendisini tutuyordu. İki oğlundan birini vatanına kurban vermiş, şahadete ulaşmış oğlunun gururuydu bekli de onu bu kadar sakin kılan...  Etrafındakiler bağırıyordu, ‘Mehmet üzülme, sen şehit babasısın, kahpece atılan kurşunların hedefi olmuştu Doğan’ın’ şeklinde, beklide buydu onu bu kadarda güçlü kılan. Şehit babası olmak herkese nasip olamazdı, o artık bir şehit babasıydı.

ÇİĞER PARESİNİ KAYBETMİŞ ANNE, PERİŞANDI

Anne Fatma Acar’ın mezarlığa geldiği an,  perişan hali yürekleri dağladı. Benzi solmuş, ayakta duramıyordu. Koluna girenlerin desteği ile ayakta durabiliyordu ancak. Ana yüreğiydi, ciğerparesinin birini kaybetmişti. Şehit olan oğlu Doğan teskeresini almış eve geliyordu. O gün gelecek diye hazırlıklar yapan bir anaya verilecek en acı haberdi, oğlun şehit oldu diye söylemek. Dokuz ay karnında taşı, büyüt, besle ve hayatının baharında bir ceylanını kurda kaptır. Bu acı acıların en büyüğüydü bekli de... On bini aşkın kalabalığı bekli de görmüyordu o derin bakışlı anne, bekli de yavrusunu arıyordu o buğulu gözlerle, çıkıp gelecekmiş gibi…
 
DENİZLİ ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKTI

Denizli, on gün arayla aldığı iki şehit haberinin acısını yaşadı, gözlerde hüzün ve çatık kaşların arasına yerleşen sert bakışlar. Acıdan dolayı yaşanan hüzün ve teröre karşı duyulan öfke bir aradaydı. Denizli bugün yine şehidine sahip çıktı. Binlerce kişinin akın akın geldiği cenaze töreninde en anlamlı slogan ise ‘Şehidim hakkını helal et bize’ olanıydı. Evet, her dünyadan göçene imam efendi hakkınızı helal ediyor musunuz diye sorar, herkes hep bir ağızdan evet der. Ama bu sefer sen hakkını helal et bize sesleri daha manalıydı. Denizli birlik olmuştu, siyasetçisinden, bürokratına, memurundan işçisine, köylüsünden şehirlisine herkes oradaydı. Ve Şehit Jandarma Er Doğan Acar, askerlik vazifesinde, vatanının bölünmemesi için verdiği mücadelesini, cenaze merasiminde de göstermiş, farklı düşüncedeki ve görüşteki insanları bir araya getirerek birlik beraberlik oluşturmuştu.

Sen rahat uyu yiğidim, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ mekanın cennet kabrin nur olsun…