Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz mesajında devamla şunları söyledi:
"Allah'a hamdolsun ki, bizleri mübarek bir geceye ve kutlu bir kandile daha kavuşturdu. Bu mübarek gece, umut ediyoruz ki; manevi nuruyla hem kalplerimizi ısıtır, hem de yolumuzu aydınlatır inşallah. 
Hepimiz biliyoruz ki; kandillerimiz affın ve mağfiretin çeşmesi ve Allah'ın kullarının istifadesine sunduğu ihsan ve aynı zamanda mükafat hazinesidir. Berat Kandili ise, kurtuluşumuzun, manevi arınışımızın ve kalp dünyamızın temizlenişinin yegane anahtarıdır.

Gönüllerimizin ayrıcalıklı bir coşku yaşadığı, Yüce Allah'ın affıyla günahlardan arınmayı umduğumuz kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir. 

Dileğimiz ve duamız odur ki bu gece; Türkiye'mizin başta "tek devlet" "tek vatan" "tek bayrak" "tek millet" ilkesine ve egemenliğine göz diken içimizdeki 'Truva Atları'nın ve harici şer odaklarının kurdukları tuzak ve tezgahların bozulmasına; Aziz milletimizin birliğine, barış ve huzuruna tasallut edenlerin niyet ve çabalarının boşa çıkmasına vesile olsun.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı ve şahsım adına; aziz milletimizin ve tüm Müslümanların Berat Kandili'ni tekrar kutluyor İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."