Kelime-i Şehadet getirmek, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmek ile birlikte İslamiyet’in beş şartından biri olan namaz ibadeti, her Müslüman için farz kılınmış en önemli ibadetlerdendir. Namaz kılmak, tüm Müslümanlar tarafından dinin direği olarak kabul edilir. Günde beş vakit olacak şekilde doğru zamanda ve doğru şekilde yerine getirilmesi gereken namaz ibadetini kolaylaştıran en pratik ürünlerden bir tanesi de, akıllı seccade çeşitleridir. Son teknoloji ürünü olan ve günden güne gittikçe popülerleşen akıllı seccade ve namaz kıldıran seccade çeşitleri, Avrupa’nın İslami ürün pazarı Minber’in internet sitesinde beğeninize sunulmaktadır.

Akıllı Seccade Nedir?

Bu yepyeni teknolojik ürünle karşılaşan kişiler, “Akıllı seccade nedir?” sorusunu sormaktadır. Müslüman bireylerin namaz ibadetini yerine getirmesini kolaylaştırmak amacıya tasarlanmış olan akıllı seccade veya sesli seccade, üzerindeki tuşlar ile namaz vakitlerini seçip sesli bir şekilde kolayca namaz kılmanıza izin veren bir üründür. Namaz öğreten seccade olarak da bilinen bu ürün, aynı camide ya da hoca eşliğinde namaz kılınıyormuş gibi namaz kılmayı öğretir. Ürün aynı zamanda, surelerin sırasını ve namaz kılarken okunan duaların da kolay bir şekilde ezberlenmesini sağlar.

Namaz Kıldıran Seccade Çeşitleri

Sesli seccade ve akıllı seccade çeşitlerini duyan kişilerin aklına “Sesli seccade kullanılır mı?” sorusu gelmektedir. Namaz kıldıran seccade ya da sesli seccade, Müslüman kişilerin namaz kılmayı kolay bir şekilde öğrenmesi için tasarlanmıştır ve bu amaçla kullanılmasında bir sakınca bulunmadığı bilinmektedir. Namaz kılmayı bilmeyen yetişkinler, öğrenmek isteyenler veya yeni yeni öğrenmeye çalışan tüm Müslümanların gönül rahatlığıyla kullanabileceği akıllı seccade çeşitleri, üzerindeki tuşlar ile namaz vaktini belirlediğinizde size sesli bir şekilde eşlik ederek namaz kılmayı öğretir.

Sesli seccade, ünlü hocaların sesi ile okunan sureler ve dualar içerir. Böylece namaz ibadetinin Kur’an-ı Kerim ve hadislere uygun olarak yerine getirilmesine yardımcı olur. Akıllı seccade, bu özelliği sayesinde de unutkanlık yaşayan yaşlılarımız için en kullanışlı ürünlerden bir tanesi olarak kabul edilir. Genellikle pusulası, kulaklığı ve seccadesi ile birlikte özel kutusunda satışa sunulan bu ürün, son yılların en çığır açan İslami ürünlerinden bir tanesidir.

Çocuklar İçin Namaz Öğreten Seccade

Çocuklar için seccade çeşitleri içerisinde en çok tercih edilenlerden bir tanesi, namaz öğreten seccade çeşitleridir. Çocuklara namaz kılmayı öğretmek amacı ile ve özenle tasarlanan namaz öğreten seccadeler, Minber’in de en popüler İslami ürünleri arasında yer alır. Bu özel tasarımlı seccadelerin üzerindeki görseller dokunmatik bir sisteme sahiptir ve çocukların kullanımına uygundur. Bu görsellere dokunarak istediğiniz duayı veya namazı seçebilirsiniz. Namaz öğreten seccadelerde aynı zamanda ses yüksekliği ayarı ve durdurma özelliği de bulunmaktadır.