Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarına nezaket ziyaretinde bulundu. Karakuş ile Başkan yardımcıları Şükrü Altınay ve Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ali Çoban, Levent Özkan ve Mustafa Karataş’tan oluşan heyet, Veteriner Hekimler Odası Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık ve Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk’ü ziyaret etti.

Tekrar başkanlığı seçilen ve yeni hizmet binasına taşınan Kayacık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının toplumların ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesinde büyük etkiye sahip olduğunu belirterek, işbirliğinin önemi üzerinde durdu. Karakuş da Muğla’nın gelişmesi ve problemlerinin çözülmesi için sivil toplum kuruluşlarının öncü olmasının önemine değindi. Muğla Veteriner Hekimler Odası’nın üzerine düşenleri lâyıkıyla yerine getirdiğini söyledi.

Borsa Başkanı Öztürk ise bala sahip çıkmak adına bal borsası kurduklarını, amaçlarının ihracatta geri dönmeyecek standartta bal üretimi olduğunu ifade etti. Kardeş kuruluş olan Muğla Ticaret Borsası ile birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini belirten Karakuş da, “Muğla’da bal borsasının kurulması demek, ülkemizdeki bal fiyatının burada belirlenmesi demektir. İleride belki de dünyadaki bal piyasası bile buradan belirlenecektir. Başka ürünler için de borsa kurulmalı.” dedi.