TÜVTÜRK, 1 Temmuz'dan itibaren muayenesini yaptıran araç sahiplerine, araç muayene raporlarını her zaman araçlarında bulundurma konusunda uyardı. TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, "TÜVTÜRK Araç Muayene Raporu'nun yanınızda bulunması, yetkili makamlar tarafından yapılan yol denetimlerinde, araç muayene geçerlilik sorgulaması esnasında hem sizlere, hem de yetkililere kolaylık sağlayacaktır" denildi.

Motorlu Araç Trafik Belgesi ne anlama geliyor

Eski adıyla Ruhsat olarak bilinen ve günümüzde aracımızda taşıdığımız belgeler iki parçadan oluşur: "Araç Tescil Belgesi" ve "Motorlu Araç Trafik Belgesi". Ruhsat'ın içindeki bu belgelerden biri olan "Motorlu Araç Trafik Belgesi" artık kullanılmayacak, "Araç Tescil Belgesinin" ise kullanımına devam edilecektir.

Sistemde bir değişiklik yok

Yeni düzenleme ile ilgili araç muayene sürecinde bir değişiklik yaşanmayacak. Aracınızı zamanı geldiğinde her zaman olduğu gibi muayeneye götürmeniz  gerekecek. Aracınızın son muayene geçerlilik süresi tescil belgenizde "Diğer Bilgiler" alanında yer almalıdır. Eğer yer almıyorsa ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne başvurabilir ve tarihinizi öğrenebilirsiniz. Muayene Raporunu  kaybettiğiniz takdirde  herhangi bir TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonun'ndan muayene raporunuzu tekrar alabileceksiniz.