Moringa tea; kronik hastalıkları engelleme, vücuttaki iltihaplanmayı azaltma, bağışıklığı kuvvetlendirme gibi etkilere sahip bir çay türüdür. Bu içecek aynı zamanda moringa tozu olarak da bilinir.

Moringa çayı nedir? Nereden temin edilir?

Moringa oleifera türünde bir ağacın yapraklarından elde edilen çay türüdür. Bu ağaç dünyada tropikal bölgelerde görülmektedir. Pakistan, Hindistan, Bengladeş ve Afganistan gibi ülkelerde bulunmaktadır. Ağacın yaprakları güçlü antioksidan içeren şifalı bir çay yapmaya çok elverişlidir. Geleneksel çay yapım aşamalarıyla kolaylıkla hazırlanabilen mucizevi ağaç bitkisi çayı tam bir şifa deposu olma yönüyle tercih edilmektedir. Bitkinin kurutulan yaprakları parçalanarak çay formuna getirilir. Tercihe göre çay poşetlerine de konulabilmektedir. Moringa çayı aktarlardan bulunabileceği gibi internet üzerinden de sipariş edilebilmektedir.

Moringa çayı faydaları nelerdir?

Sıcak suyla bir araya geldiğinde güçlü bir antioksidan özelliği gösteren moringa çayı faydaları şunlardır;

    • Kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
    • Kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterol seviyesini düşürmeye ve damarlarda plak oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.
    • Beyin, karaciğer ve böbrek gibi organların fonksiyonlarını korumasında etkilidir.
    • Kişilerin fiziksel aktivite ve enerjileri bakımından daha dayanıklı olmalarını sağlar.
    • İçeriğinde mide kanseri, gastrit ve ülser gibi bakterilerle ilgili sindirim sorunlarını önleyen antibakteriyel bileşenler bulunmaktadır.
    • Vücuttaki kan dolaşımını artırarak besinlerin emilimini kolaylaştırmaktadır.
    • Bulantı, ishal ve hazımsızlık gibi sorunların giderilmesinde etkilidir.
    • İçeriğindeki bileşenler; kirli su ve hazır gıdaların kanserojen etkisini zayıflatmaktadır.

Moringa çayının zararları nelerdir?

Mucize ağaç bitkisinin çayının bilinen faydaları oldukça fazladır. Bunun yanı sıra nadir olarak görülmekte olan birtakım yan etkileri bulunmaktadır. Moringa bitkisinin çayı zararlı olmayıp istisna durumlarda yan etkiler gözlemlenebilmektedir. Her bitki çayında olduğu gibi mucize ağaç bitkisi çayını da uygun dozda tüketmek gerekmektedir. Fazla tüketim sonucunda moringa çayının zararları şunlardır;

    • Daha kısa sürede zayıflamak için aşırı tüketim sağlanması durumunda mide ağrısına ve midede ekşimesine neden olmaktadır.
    • Fazla tüketildiğinde mide bulantısına sebep olmaktadır.
    • Aşırı tüketimi sonucu ishal rahatsızlığına neden olduğu bilinmektedir.
    • Hamile kadınların tüketimine uygun değildir
    • Özel bir durum ya da hastalık söz konusu ise doktora danışılarak kullanılabilir.

Moringa tea nasıl kullanılır? Nasıl demlenir?

Moringa tea yaprak, toz ve poşet çay şeklinde kullanılabilmektedir. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin hazır kapsül olarak satılan versiyonlarını da kullandıkları bilinmektedir. Moringa tea diğer çaylar gibi kolaylıkla hazırlanabilmektedir. Poşet çay olarak kullananların, 1 fincan sıcak suyun içerisine moringa tea poşetini 4-5 dakika bırakarak demlenmesini beklemeleri gerekmektedir. Eğer toz haline getirilmiş hali çay olarak demlenecekse, 1 fincan içerisine 1 çay kaşığı kadar moringa tozu eklenerek demlenmesi beklenir. Kilo vermek isteyenler için yemeklerden 30 dakika önce tüketilmesi önerilmektedir. Metabolizmanın hızlanmasını ve şişkinliğin hafiflemesini sağlaması yönüyle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi olmayı başarmıştır. Oldukça faydalıdır ve kalıcı zayıflamaya yardımcı olur. Yapılan gözlemlere göre moringa tozu zararları yanlış ve fazla kullanım sonucunda oluşabilmektedir. Bu nedenle daha hızlı zayıflamak adına aşırı kullanım eyleminden kaçınınız.