Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne başvuran Ayşe Kuzu’nun midesinde bulunan 4 santimetrelik çaplı polip (et parçası), açık ameliyata gerek kalmadan alındı.
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne halsizlik, mide ağrısı, hazımsızlık gibi şikayetleriyle başvuran 49 yaşındaki Ayşe Kuzu’ya yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda, hastanın midesinde 4 santimetre çapında polip teşhis edildi. Hasta, sindirim sistemi endoskopisi ve gastroskopik polipektomi yöntemiyle sağlığına kavuşturuldu.
Gastroskopik polipektomi işlemini gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uz. Dr. Ufuk Kutluana, işlemin detayları hakkında bilgi vererek, "49 yaşındaki bayan hastamız mide ağrısı, hazımsızlık, kansızlık yakınması gibi şikayetlere polikliniğimize başvurdu. Demir eksikliği ile uyumlu laboratuvar bulguları nedeniyle mide bağırsak sisteminin endoskopik taraması yapıldı. Yemek borusu mide ve on iki parmak bağırsağını değerlendirdiğimiz gastroskopi işleminde 4 santimetre çaplı büyük mide polibi saptandı. Herhangi bir açık ameliyata gerek kalmadan yine endoskopik yöntemle aynı seansta bütün halinde polip mideden çıkarıldı. İşlem sonrası oluşan az miktarda kanama yine endoskopik yöntemlerle kontrol altına alındı. Hasta işlemin ertesi günü taburcu edildi" dedi.
Yapılan işlemin önemine de değinen Gastroenteroloji Uz. Dr. Ufuk Kutluana midede oluşan bu tarz poliplerin genellikle 1 santimetre çapın altında olduğunu söyledi. Ayşe Kuzu isimli hastadan alınan polipin ise 4 santimetre çapında olduğuna vurgu yapan Kutluana, "Demir eksikliğine bağlı kansızlığın nadir nedenlerinden biri de mide polipleridir. Mide polipleri genellikle 1 santimetrenin altındadır. Bizim hastamızda saptadığımız polip ise 4 santimetre çapındadır. Ayrıca herhangi bir açık ameliyata gerek kalmadan polip tek parça halinde ağızdan çıkarılarak hasta sağlığına kavuşturulmuştur. İşlem esnasında bir tür endoskopik aparat olan kement şeklindeki elektrikli bıçak aracılığıyla polip tamamen kökünden kesilerek alınmıştır. Bu da polipin çevre dokulara zarar vermeden tek parça halinde çıkarılmasını sağlamıştır" diye konuştu.
İşlem sonrası sağlığına kavuşan 49 yaşındaki Ayşe Kuzu isimli hasta da sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyerek Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne teşekkür etti.