Haberdenizli.com

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program,  12. Sınıf öğrencisi Eyyup Kuşbey'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık,  Diyanet İşleri Başkanlığının her görevlinin 10 gençle yakından ilgilenmesini istediğini, son gönderilen talimatta da 'Her görevlimiz 10 genci kendi evladı gibi görüp onlarla meşgul olacak' emrini verildiğini belirterek; "Her din görevlimizin üzerine 10 gencin zimmetlenmesi ne kadar güzel bir şey? Çünkü insanoğlunun, ilgiye, sevgiye ve dostluğa ihtiyacı var. Bu ihtiyacı sanal ortamlarda değil, doğal ortamlarda karşıladığı zaman güzel. Bu alanda çok çalışmak gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca 17 - 24 Kasım tarihleri arasında Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanmaya başlandı. “Mevlid-i Nebi Haftamızı tebrik ediyorum. Programa teşrif eden Valimize, değerli protokolümüze, öğrencilerimize ve personelimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinliği Düzenlendi  

Gençlerimize Dinimizi Sevdirmeli Ve Hoşgörülü Davranmalıyız

Düzenlenen programda konuşan Vali Hasan Karahan; "Güzel bir günde güzel bir amaç için buradayız. Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftasını her sene bütün ülkede farklı konu başlıklarıyla kutluyoruz. Bu seneki başlık ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olarak belirlenmiştir. Bütün toplumlar gençlerini en donanımlı şekilde yetiştirmek ister. Bizde bu konuda elimizden ne geliyorsa, üzerimize ne düşüyorsa yapmak zorundayız. Hz. Peygamberimizi ilk inanıp destekleyenler gençler ve garibanlar olmuştur. Dinimiz Hz. Peygamberimiz aracılığıyla bize gelmiştir. Peygamberimiz bize ne anlattıysa ona inanmamız gerekir. Hiç kimsenin Hz. Peygamberimizin yerine geçip Hz. Peygamber Kuran-ı yanlış anlamış ben doğru anlıyorum, Kuran bunu demek istiyor lüksüne ve cesaretine sahip olmaması gerekir. Biz dinimizi Hz. Peygamber Efendimizin anlattığı şekilde kabul ediyoruz. Dolayısıyla biz Peygamber Efendimizi örnek alıp O’nun anlattığı şekilde dinimizi yaşamak zorundayız. Bunları anlatmamın sebebi son zamanlarda Peygamberimizi yok sayıp sanki vahiy kendilerine gelmiş haşa Allah kendileriyle konuşmuş gibi bir İslam anlayışı çıktı böyle bir İslam anlayışı olamaz. Özellikle din görevlilerimizden bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. 1400 yıllık boşluğu atlayıp o zaman İslam öyleydi şimdi böyle dersek ortalık yanlış uygulamalarla dolar. Bizim geniş hoşgörülü, merhametli Yunus Emre vari, Hacı Bektaşi vari, Mevlana vari anlayışlara ihtiyacımız var. Gençlerimize dinimizi sevdirmeli ve hoşgörülü davranmalıyız. Onları bunaltıp dinimizden uzaklaştırmamalıyız. Bu sene Hacca gitmek nasip oldu. Orada gördüğüm bütün insanlığı kendine dert edinen herkesi kucaklayan Müslüman anlayışı bir tek bizim milletimizde var. Bu doğru bir anlayıştır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinliği Düzenlendi  

Program PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhamit Birışık’ın "Peygamberimiz ve Gençlik"  konulu konferansıyla devam etti.

Program sonunda katılımcılara Hafta münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı kitap hediye edildi.

Düzenlenen etkinliğe, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhamit Birışık, İl Milli Eğitim Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Palabıyık, Hamide Belgrat, Okul Müdürü Mustafa Yollu, İlçe Müftüleri, Vaizler, daire personeli, din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri katıldı.