BURDUR (CİHAN)- Burdur’da mermer ocağında çalışan yaklaşık 250 işçi, mermer ocağına gelen gezici kan merkezinde kan bağışı yaptı.
İlde işçi istihdamının yaklaşık yüzde 40’ını temsil eden mermerciler, kan bağışına destek vermek için işçilerini teşvik ediyorlar.
Burdur-Karamanlı yolunda faaliyet gösteren İlci Mermer sahibi ve işçileri kan bağışında bulundular. Mermer sektöründe iş kazalarının çok olduğunu ve kan ihtiyacının fazla olduğunu belirten İlci Mermer’in sahibi Naci İlci, “Ülkemizde kan bulamadığı için ölen insanlarımız var. Biz de İlci Mermer olarak kendimiz ve işçilerimiz kan bağışına destek olmak istedik. Burdur’da 2 bine yakın mermer işçisi var. Herkes bir ünite kan verse Burdur’un kan ihtiyacı karşılanır. Benim ricam, bütün mermerci arkadaşlarımız bu kampanyaya destek olsun. Kimse kan bulamadığı için ölmesin.” dedi.

Seçim kampanyası için mermer ocağına gelen AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ise mermerciliğin tek bir alanda değil, sosyal alanda da desteklerinin gösterilmesi açısından kan bağışının önemli olduğunu söyledi. İstihdam açısından mermerciliğin Burdur’da çok büyük bir öneme sahip olduğunu bildiren Özçelik, “İlci Mermer’in böyle bir kampanyaya öncülük etmesi, mermerciler için örnek bir hareket oldu. Bu sektörde çalışanlardan kan ihtiyacının önemli bir bölümü karşılanabilir. Burada çalışanlara çok teşekkür ederim verdikleri destekler için.” şeklinde konuştu.
Kan bağışı kampanyasının devam edeceğini bildiren Naci İlci, her 3 ayda bir kan vereceklerini bildirdi.
CİHAN