Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,“Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisinde vatandaşlarımızın güvenliği açısından tüm asansörler denetlenecek. Bu denetleme yapılırken de makine mühendisleri odasının yardımlarıyla ve aynı zamanda işin başında mutlaka en az bir makine mühendisinin de bulunması yöntemiyle asansörlerdeki güvenlik konusunda bir ilerleme sağlanacak.” dedi.

Bundan böyle Merkezefendi İlçe sınırları içerisindeki tüm asansörlerin denetleneceğini ifade eden Subaşıoğlu, "Yönetmelik gereği hem yasal zorunluluk hem de vicdani sorumluluğumuz var. Yeni yapılan tüm asansörler kanunlara ve standartlara uygun olup olmadığı mutlaka yetkili kişilerce tespit edilecek ve bir tutanak ile raporlanacaktır. 2015 yılının sonuna kadar denetlenmeyen, kontrol altına alınmayan, akredite edilmeyen herhangi bir asansör kalmayacak. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından çok önemli. İlçemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Başkan Muhammet Subaşıoğlu ve Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı Asansör Periyodik Kontrol Protokolüne imza attı.