AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Türkiye’nin 3 bin dolarlık milli gelirden 11 bin dolara yükseldiğini, bunu 2023’te 25 bine çıkararak marka ülke olmak gibi bir hedefe baş koyduklarını söyledi. Zeybekci, Denizli İşadamları Derneği (DİAD)’ni ziyaret etti. Ziyarette Zeybekci’yi DİAD Başkanı Erdem Aydın ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Dernekleri hakkında bilgi veren Aydın, 40 bin işadamı ve 120 bin şirket üyesi olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’na bağlı olduklarını ifade etti. Bin 486 üyeli DİAD’ın, küçük esnaftan ilk 500’deki sanayi kuruluşuna kadar üye grafiği olduğunu belirten Aydın, “Üyelerimizin üçte biri tekstil, üçte ikisi 17 sektörden oluşuyor. Bu da bize iş dünyasının tamamının nabzını tutabilme yeteneği sağlıyor. En küçük esnafımızın istediği yardım konusundan ilk 500’deki sanayicimizin problemine kadar derneğimizin bünyesinde değerlendirip sizlere veya ilgili mercilere iletebilme imkânımız oluyor.” dedi. Derneklerinin olmazsa olmazlarından birisinin her ay bir yurtdışı gezisi düzenlemek olduğunu dile getiren Aydın, “Bazen ayda iki üç kez dışarıya çıktığımız oluyor. 2023’teki 500 milyarlık ihracat hedefine Denizli'nin yaklaşık 15 milyar dolar katkı sağlayabilmesi için sivil toplum örgütlerinin çok ciddi ödevleri bulunuyor. Bunları kısa, orta ve uzun vadeli planlarla adım adım yerine getirmeliyiz ki 2071 hedeflerini de güzel yakalayabilelim diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Zeybekci de her ne yapılacaksa helâl dairesinde, hayallerin sınırı olmadan planlanması gerektiğini vurguladı. Zeybekci, “Türkiye artık yeterince sınırlarla uğraştı, yeterince etrafındaki duvarlarla, kısıtlamalarla uğraştı. Artık kısıtlamalar, sınırlamalar olmamalı. Bu ülkede her şey inşallah çok farklı olacak. Türkiye’nin 2023 vizyonunda hedef, dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi, Avrupa’nın ilk üç büyük ekonomisinden birisi olmak. 25 bin dolarlık milli gelir, 500 milyar dolarlık ihracat hedefi, demokrasi ve özgürlüklerde, insan haklarında, hemen hemen her şeyde dünyadaki ülkeler arasında en iyilerinden birisi olmayı hedefliyor.” dedi.

Marka ülke olmak gibi bir hedefe baş koyduklarını anlatan Zeybekci, “Bunun da gereklilikleri yerine getiriliyor. Bundan 10 sene önce Türkiye nelerle uğraşıyordu. Çok farklı yerlere geldi ülkemiz. Allah’ın izni ve bu milletin dualarıyla artık ülkemiz farklı bir yola geçti. Bu güzel yolda sadece İstanbul ve Ankara’daki belirli kitleler, organizasyonlar, derneklerle ilerlemek mümkün değil. Türkiye’deki iş dünyasını sadece TÜSİAD, TOBB ve bazı sivil toplum örgütlerine sığdırmak mümkün olmaz. Onun için gerek TUSKON gerekse sizleri, Türkiye’nin yeni kutlu yolculuğunda yerinizi almanızdan dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin 3 bin dolarlık milli gelirden 11 bin dolara geldiğini ifade eden AK Parti Milletvekili Zeybekci, şunları söyledi: "Son 11 yılda Türkiye her şeyde üç misli arttı. Fabrika sayısı, işadamı sayısı, iş hacmi arttı ama 2023'te 25 bin dolarlık milli gelir hedefi varsa gelecek 10 yılda her şey üç misli daha artacak. Denizli'de fabrika ve işadamı sayısı üç misli artacak. Onun için organize olmak zorundayız. Dinimizin de, Efendimiz'in de emri odur: ‘İki kişi biraraya geldiğinde, birinizi başka seçin.’ Zaten birlikte bereket vardır. Birlikte büyüklerin şemsiyesi altında biraraya gelmekte bereket vardır."

Konuşmaların ardından DİAD Başkanı Aydın, Milletvekili Zeybekci’ye Denizli'ye katkılarından dolayı plaket takdim etti.