HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinin Akkonak Mahallesi’nde çocuk parkına kurulacak olan trafo, mahallede büyük bir kriz çıkardı. Elektirik dağıtım şirketi AYDEM’e trofonun koyulacağı yer olarak bu parkı gösteren Merkezefendi Belediyesi’ne tepki çığı gibi büyüyor. Çocukların tek vakit geçirdiği alan olan parka, trafo koyulmasını istemeyen mahalle halkı, Merkezefendi Belediyesi’nin trafo içn başka  bir yer göstermesini istiyor. 

Merkezefendi Belediyesi parka koymakta ısrarcı

Mahalle sakinleri trafo koyulmasın diye gece gündüz parkta nöbet tutarken mahallelinin bu eylemine CHP Merkezefendi ilçe Başkanı Sedat Demirci’de destek veriyor. Geçtiğimiz hafta parka trafo koymaya gelen AYDEM görevlileri,  mahallelinin uzun uğraşları sonucu trafoyu koymadan gitmişti. Bugün yeniden parka gelen görevliler bu defa 50’ye yakın polis eşlik etti. Parka trafo koyulmasını istemeyen mahalleli ise trafonun temelini su ile doldurarak  eylemini sürdürdü. Trafoyu çocuk parkına yerleştirmek için gelen yetkililer, mahalle sakinleri ile konuştu fakat ikna edemedi. Yetkililerin ikna çabası boşa çıkınca devreye polis girdi.  Fakat polisinde vatandaşları ikna çabası olumsuz sonuçlandı. 
Mahalle halkı, polis amirinin Merkezefendi Belediyesi ile konunun tekrar konuşulması teklifine  olumlu yaklaştı.  Aralarından seçtikleri bir grup , tekrar belediyeye giderek yetkili kişilerden trafonun başka bir alana konulmasını isteyecek. Parka konulacak trafo ise şimdilik mahalle de bekletiliyor.