Denizli’de bir caminin minaresi ve merdiveni arasındaki boşlukta bulunan güvercinleri kurtarmaya çalışan bir çocuk, girdiği yerden çıkamayınca itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay 16.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesi Tunalı Camii’nde meydana geldi. Arkadaşları ile birlikte caminin avlusunda oynayan Ferhat Cengiz (14), caminin minaresi ve merdivenleri arasındaki boşlukta 3 güvercin olduğunu fark etti. Bunun üzerine arkadaşlarının da yardımıyla çeşme hortumu ile boşluğa inen Ferhat, aşağı indiği sırada ayağından yaralandı. Güvercinlerden bir tanesinin de öldüğünü gören Cengiz, diğer ikisini arkadaşlarına uzatarak kurtardı. İndiği boşluktan çıkamayan çocuğun yardımına, Denizli Belediyesi İtfaiye ekipleri yetişti. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri, çocuğu kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Bir itfaiyeci halat yardımıyla merdiven ve minarenin arasındaki boşluğa indi. Daha sonra halat Ferhat'a bağlanırken, 14 yaşındaki çocuk itfaiyecilerin yardımıyla mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. Kurtarılmasının ardından korku yaşayan çocuğu, polis ve itfaiye ekipleri teselli etti.

"GÜVERCİNLERE ACIDIĞIM İÇİN BOŞLUĞA İNDİM AMA BEN AŞAĞIDA KALDIM"


Boşlukta bulunan güvercinlere acıdığı için kurtarmak istediğini belirten Ferhat Cengiz, "Aşağı indikten sonra güvercinleri atarak çıkardım ama ben ayağım ağrıdığı için aşağıda kaldım. Daha sonra itfaiyeciler geldi ve beni kurtardı" dedi. Ferhat daha sonra, olay yerine gelen ambulans ekipleri tarafından tedavisi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.