Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İlimize gelen Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, ilk kez geldiği Denizli’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kömürcüoğlu Mermer AŞ. tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Heykel Kolonisi etkinlikleri çerçevesinde yapılan davet kapsamında Denizli’ye geldiğini, Denizli’nin turizm ve sanayi potansiyelini bildiğini ifade eden Concepcion, kolonide yerli ve yabancı birçok heykel sanatçısının ve davetlinin birbirleri ile tanışma ve kültürlerarası kaynaşma imkanı bulduğunu söyledi.
Vali Abdülkadir Demir ise, ziyaretinden dolayı Büyükelçi Concepcion’a teşekkür ederek, koloninin Türkiye’ye örnek olan bir sanatsal etkinlik olduğunu vurguladı. Denizli’nin sahip olduğu değerler ve ekonomisi hakkında ise; Denizli’nin özellikle tekstil ile ön plana çıkan, tekstilin başkenti olarak bilinen bir sanayi şehri olduğunu ve yıllık 3 milyar dolarlık ihracat hacmi ile ülke ekonomisine yaptığı katkının altını çizen Vali Demir, turizm anlamında da önemli değerlere sahip olduğuna dikkat çekti. Denizli’de 19 antik şehrin bulunduğunu belirten Vali Abdülkadir Demir, “Pamukkale dünyada tek olan tarihi bir değer. İlimizde bulunan antik şehirlerimizin tarihi 3 bin-5 bin yıl öncesine dayanıyor. İlimize yıllık 2 milyonun üzerinde turist geliyor” dedi.
Konuşmaların sonunda, Vali Abdülkadir Demir Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion’a Denizli tekstil ürünlerinden oluşan hediye paketi verdi.