Bazı köylüler, Denizli Tarım İl Müdürlüğü tarafından gelen yazı üzerine, yetkililerin kapısını çaldı. Geçimini süt ve yoğurt üreterek sağlıyor, bunun üstüne, Tarım İl Müdürlüğü’nden gelen bildiride marka ve patenti olmayan ürünlerin, açıkta süt ve süt mamullerinin satışının yasak olduğu ve uyarıyı dikkate almayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını öğrenen köylüler, yetkililerle görüşmek istedi. Önce Denizli Valiliği önüne gelerek seslerini duyurmaya çalıştı. Zabıtaların pazar yerine gelerek köylülere bundan sonra yoğurt ve sütü satamayacaklarını karara uymayanların ise 15 bin lira ceza kesileceğini söylemesi üzerine köylüler Denizli Büyükşehir Belediyesine yürüdü. Yaklaşık  50 kişilik vatandaş grubunun, Başkan Osman Zolan ile görüşmek için geldiği belediye binasında, başkanı bulamadı.
Bazı vatandaşlar uygulamaya tepki gösterirken, “geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Okuyan çocuklarımız var, bizlere neden böyle bir uygulama yapıyorlar. Hani köylü milletin efendisiydi” şeklinde konuştu.
Daha sonra Belediye’den bazı yetkilerle görüşen ve bir süre belediye önünde bekleyen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.