BURSA (CİHAN)- Bursa'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Klasik Otomobil Şenliği"nde araba tutkunları gözleri gibi baktığı araçlarını sergiledi. 1950'li yıllardan 1980'li yıllara kadar üretilen yaklaşık 200 klasik otomobil görücüye çıktı. Araba meraklıları şenliğe katılmak için sabah saatlerinden itibaren yollara düştü. Şenlik kapsamında güzellik yarışması da yapıldı.
    Klasikoto16.com sitesi ile Osmangazi Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Klasik Otomobil Şenliği'de, nostaljik araçlar Sukaypark'ta görücüye çıktı. Vatandaşlar, yaşlanmalarına rağmen ilk günkü görünümünü kaybetmeyen araçları görme fırsatı buldu. Şenliğe İstanbul, Bursa, Eskişehir, Adapazarı ve Bulgaristan'dan yaklaşık 200 otomobil katıldı.

15 BİN LİRADAN 150 BİN LİRAYA KADAR KLASİK OTOMOBİL VAR
    Kurulma sürecinde olan Bursa Klasik Otomobilciler Derneği'nin Başkanı Zafer Ahmetoğlu'nun 1969 model AMC Javelin marka otomobili de büyük ilgi çekti. Türkiye'de sadece 2 tane olduğu belirtilen aracın fiyatının 80 bin dolar civarında olduğu öğrenildi. Şenliğe katılan araçların fiyatları ise 15 bin TL ile 150 bin TL arasında değişiyor.
    Şenliğe 1974 Ponjiyak Transam marka otomobiliyle katılan Rüştü Öztürk, "Bugün burada birbirinden güzel araçları görüyoruz. Ben de yaklaşık 2 sene önce aldığım ve sadece pazar günleri kullandığım otomobilimle geldim. 1974 model olmasına rağmen araba klima, hidrolik direksiyon, ısıtmalı koltuk, otomatik camlar gibi özellikler bulunuyor." dedi.
Şenlik kapsamında güzellik yarışması düzenlediklerini belirten Şenlik Düzenleme Komitesi'nden Fırat Bilmiş, bu yıl şenliğe ilk kez Bulgaristan'dan da katılım olduğunu söyledi. İlk yıl sadece 12 klasik otomobilin katılımıyla şenliği düzenlediklerini hatırlatan Bilmiş, "Bugün katılımın büyük olduğunu görüyoruz. Tüm arkadaşlarımız güzellik yarışmasında klasik otomobillere not veriyor. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek." diye konuştu.
    Onlarca klasik arabayı birarada görmenin heyacınını yayaşan vatandaşlar ise cep telefonlarıyla arabaları görüntüledi. CİHAN