Hemen hemen herkes un, şeker ve yağ içeren yiyeceklerin sağlıksız olduğunu bildiği halde bu besinleri hayatından uzaklaştıramaz. Bunun sebebi ise vücudumuzda birçok hasara ve fazla kilolara yol açan bu yiyeceklerin içerikleri sebebiyle vücutta oluşan bağımlılık hissi. Eğer siz de gerek lezzetleri gerekse bağımlılığa açan bu içerikleriyle birlikte hayatımızda yer alan bu besinlerden vazgeçerek vücuduna hak ettiği değeri vermek isteyenlerdenseniz bu süreci kolaylaştıracak önerilerimize mutlaka göz atmalısınız;

  • Özellikle yoğun hayat temposu sebebiyle kurtarıcı gibi gözüken hazır ya da hızlı hazırlanan gıdalardan uzak durmalısınız. Pizza, hamburger ve patates kızartması gibi bahsettiğimiz bu fast food olarak adlandırılan yiyecekler en tehlikeli besin gruplarıdır.

  • Can sıkıntısı sebebiyle tükettiğiniz bisküvi, çikolata ve cips gibi atıştırmalıklara bir kısıtlama getirmelisiniz. Bunun yerine son günlerde popülerleşen kurutulmuş meyve ve sebze içerikli sağlıklı atıştırmalıkları tercih edebilirsiniz.

  • Hâlihazırda içerdiği karbonhidrat sebebiyle zaten vücudunuzda olumsuz etkilere yol açan makarna gibi yiyeceklere katkı içerikli ketçap, mayonez ya da farklı soslar eklememelisiniz. Tüm bunların yerine yoğurt ya da ev yapımı domates sosu kullanarak da gayet lezzetli tarifler elde edebilirsiniz.

  • Gün içinde yediğiniz besinler kadar vücudunuza aldığınız sıvıların içerikleri de size kilo aldıran faktörler arasındadır. Bu nedenle içerisinde katkı maddesi, bol miktarda şeker ya da asit bulunduran içeceklerden uzak durmalı, su tüketimini aksatmamalısınız.

  • Geleneksel alışkanlıklarımızdan biri olan tatlı ve hamur işi tüketimini kontrol altında tutmalısınız. Özellikle yemekten sonra ailecek tüketilen kurabiye, kek, poğaça, pasta ya da börek çeşitlerinde yer alan yüksek kaloriler akşamları yeterince yakılamaz ve vücudunuzda fazlalık olarak yerlerini alır.

  • Yukarıda bahsettiğimiz besinler dışında kendinize sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturabilirsiniz. Fakat şunu unutmamalısınız ki ne yediğinizin yanında ne kadar yediğinize de dikkat etmelisiniz. Çünkü sağlıklı olsun ya da olmasın her besine vücutta belli bir miktarda ihtiyaç duyulur. Tüm bunların fazlasını tüketmek ise vücudunuzda fazlalıklar oluşturarak kilo almanıza yol açar. Bu sebeple meyve sebze tüketimi de dahil olmak üzere porsiyonlarınızı küçültmeli, dengeli beslenmeyi ihmal etmemelisiniz.

Kaynak: https://www.asuman.net/kategori/diyet/