EDİRNE (CİHAN)- Edirne’nin Keşan ilçesinde polis tarafından durdurulan kapalı kasa minibüste 24 kaçak göçmen ve 1 Türk şoför yakalandı.
Dörtyol Mevkii’nde araçlar üzerinde denetim yapan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinden Keşan istikametine seyreden Sebahattin Kurt (28) yönetimindeki 34 US 321 plakalı kapalı kasa minibüsü durdurdu. Ekiplerin araç içerisinde yaptığı kontrolde ise Somali ve Filistin uyruklu 11’i kadın toplam 24 kaçak mülteci yakalandı. Keşan (KOM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ise24 kaçak mülteci ve şoförü olay yerinden teslim alarak, ifadelerini almak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi. Minibüs içerisinde yapılan aramada ise yurt dışına kaçmak için kullanılmak üzere çuval içerisinde bot ve kürek ele geçirildi.
Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından 24 kaçak mültecinin sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderilirken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen sürücü Sebahattin Kurt tutuklanarak Keşan Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
CİHAN