Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin ülkemizdeki yatırım ortamı en yüksek illerden biri olduğunu vurguladı. Kentin yatırım olanaklarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Özer, “Denizli’de Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Mermer Sanayi Organize Bölgesi, Dericilik ihtisas Organize Bölgesi ve Seracılık ihtisas Organize Bölgesi ve Serbest Bölgemizin alt yapı yatırımları tamamlanmış, birçok firma belirtilen alanlarda yatırım yapmıştır. Fakat yatırım için çok sayıda hazır parseller mevcuttur. Kentin yatırım alanları ise; tekstil ve konfeksiyon, mermer, deri, metal işleme, makine ve yedek parçaları, cam sanayi, bakır ve bakır tel, kablo, enerji yatırımları, gıda sanayi dallarında ilimizde güçlü piyasalar, firmalar vardır ve sektörde sürükleyici roller vardır. Modern hayvancılık ve seracılık ilimizde hızla büyüyen sektörlerdir. Bu sektörde geniş yatırım alanları mevcuttur” diye konuştu.

Denizli’nin 2023 hedefleri ve vizyonu
Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında 500 milyar dolarlık ülke ihracat hedefine, Denizli olarak 15 milyar doları aşan bir rakamla katkı sağlamayı amaçladıklarını hatırlatan Başkan Özer, bu hedefe de alternatif sektör ve pazarların yanı sıra hükümet ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile ulaşılabileceğini ifade etti. Ege’nin vizyon kenti Denizli’nin kendini yenileyerek büyümeye devam ettiğini söyleyen Başkan Özer, “Denizli il merkezi bir milyon nüfuslu modern bir büyükşehir olacaktır. Kentsel alt yapı yatırımlarının tamamlandığı yeşil ve sosyal alanlarının yeterli olduğu bir şehir merkezi; ilçeleri de merkezden daha yaşanabilir hale getirilmelidir. Eğitim konusunda anaokulundan yüksek öğrenim çağındaki gençlere kadar en iyi standartlarda eğitim veren okullara erişebilirliğin olduğu ikinci bir devlet üniversitesi ve devlet üniversitelerimizin yanında en az iki vakıf üniversitesiyle araştırma ve kültür merkezi olmayı hedeflemekteyiz. Araştırma merkezleri ve sanayimizin işbirliği ile teknoloji üretmeye başlamasını bekliyorum. Sağlık tesisleri şimdiden yeterli sayıdadır. Fakat daha modern, erişilebilirliği daha yüksek, modern sağlık tesislerinin kazandırılmasını istiyoruz. Termal sulara dayalı tedavi tesislerinin gelişmesi ve modernleşmesi ile birlikte sağlık turizminin gelişmesi sağlanmalıdır. İki milyon civarında olan turist sayısının beş milyona çıkarılması ve geceleme sayısının artması sonucunu da beraberinde getirecektir” şeklinde konuştu.
Yeni tesisler kurulmalı
Denizli’de yeni yatırımların, yeni fabrikaların, yeni seraların kurulması gerektiğine dikkat çeken Özer, “Termal kaynaklara dayalı modern seracılığın gelişmesi ile yaş meyve sebze üretimi ve ihracatı artacaktır. Bu sayede sektördeki istihdam artışı işsizlik sorunlarına önemli katkı sağlayacaktır. Var olan sanayilerimizin ölçek ekonomilerden yararlanarak büyüyeceklerini ve teknoloji üretmeye başlanacağını bekliyorum. Büyük ölçekli, yüksek teknolojili, temiz sanayilerin Denizli Organize Sanayi Bölgesi ile Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi arasındaki 25 kilometre uzunluğundaki alanda büyük sanayi tesislerinin yerleşeceğini ve yerleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bölgede 5-6 büyük tesis kazanıldığı takdirde ilimiz kalkınması farklı boyuta ulaşacaktır.” Diye konuştu.